Meklē ģimenes mīluli? Ieskaties katalogā SirdsDraugs.lv!

04. augustā tika atklāta mājaslapa un Latvijas patversmju dzīvnieku katalogs SirdsDraugs.lv.

Iespējams, jaunais sirdsdraugs savu saimnieku gaida nevis tuvējā patversmē, bet gan citā pilsētā – atrodot viņu katalogā, atliks vien sazināties ar patversmi un doties to ieraudzīt dzīvē!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iespējams, jaunais sirdsdraugs savu saimnieku gaida nevis tuvējā patversmē, bet gan citā pilsētā – atrodot viņu katalogā, atliks vien sazināties ar patversmi un doties to ieraudzīt dzīvē!

Šo lapu ir izveidojusi komanda, kurā visi darbojušies tikai un vienīgi idejas iedvesmoti.
Šī portāla virsuzdevums ir veicināt sabiedrībā vēlmi pieņemt dzīvnieku no patversmes. Vēlamies izveidot par pašsaprotamu, ka ikviens cilvēks, pieņemot lēmumu par mājdzīvnieka iegādi, sākotnēji apskatās, vai viņam atbilstošu mīluli ir iespējams paņemt patversmē.


Ceļam no patversmes uz jaunām mājām ir jābūt pēc iespējas vienkāršākam, tāpēc www.sirdsdraugs.lv nodrošinās vienkāršu visu dzīvnieku apskati un izvēli.


Paralēli tam redzam, ka nav vienotas tikšanās vietas cilvēkam, kurš dzīvnieku pazaudē un cilvēkam, pie kura tas ir pieklīdis (katrs no tiem informāciju liek dažādās vietās un iespējams tie nekad vairs nesatiekas). Šī lapa būs šī vispārzināmā tikšanās vieta.
Tāpat lapā būs visa likumdošana saistībā ar dzīvniekiem, patversmju kontakti, adopcijas rokasgrāmata, veterināro klīniku kontakti, zooveikali, pašvaldību atbildīgo personu kontakti, dzīvnieku aizsardzības biedrības un arī dzīvnieku ziņas.

Bieži interesenta meklējumi apstājas pie vienas patversmes apmeklēšanas – ja tur netiek ieraudzīts nākamais mājas mīlulis, tad cerības tiek atmestas un citas patversmes vairs netiek apskatītas.

Reklāma
Reklāma

Šobrīd Latvijā darbojas vairāk nekā 20 patversmes, kurās kopā uzturas vairāk par tūkstoti dzīvnieku, citi lielāki un mazāki mīluļi. Ikdienas šie dzīvnieki gaida savu jauno, gādīgo un mīlošo saimnieku, kurš sniegtu jaunas mājas un piederības sajūtu. Diemžēl liela sabiedrības daļa, izvēloties mājdzīvnieku, nevēršas pie dzīvnieku patversmēm stereotipu, aizspriedumu vai zināšanu trūkuma dēļ, kā arī tāpēc, ka šobrīd šis process ir sarežģīts – topošajam saimniekam interneta vidē vai uz vietas ir atsevišķi jāapskata salīdzinoši liels patversmju skaits, turklāt, nereti patversmju mājaslapās iztrūkst šāda veida informācija vai tā ir novecojusi. Bieži interesenta meklējumi apstājas pie vienas patversmes apmeklēšanas – ja tur netiek ieraudzīts nākamais mājas mīlulis, tad cerības tiek atmestas un citas patversmes vairs netiek apskatītas.

 

Tieši tāpēc – nākot soli pretī esošajiem un topošajiem dzīvnieku draugiem – dzīvnieku katalogs mājaslapā SirdsDraugs.lv piedāvās aktuālo informāciju un vienkopus apskatīt visus dzīvniekus, kuri uzticīgi cer iegūt īstas mājas. Iespējams, jaunais sirdsdraugs savu saimnieku gaida nevis tuvējā patversmē, bet gan citā pilsētā – atrodot viņu katalogā, atliks vien sazināties ar patversmi un doties to ieraudzīt dzīvē!
 

Ieskaties: www.sirdsdraugs.lv