Vasaras darbi interjerā kopā ar veikaliem irideja.lv (IKEA)

 

Laiks uzkopt ziemā pieputējušās skapju augšas un pārskatīt vecos mājas krājumus – iespējams, ir vērts no daļas mantu atbrīvoties, lai dotu vietu jaunām, skaistām un šosezon aktuālām lietiņām, piemēram, no IKEA mēbelēm.
Aktuāli puķu raksti, romantisku rozīšu motīvi, rozā, haki un violetie toņi, kas labi sader ar svaigākām krāsām – piemēram, koši dzeltenu vai salātu zaļu. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aktuāli puķu raksti, romantisku rozīšu motīvi, rozā, haki un violetie toņi, kas labi sader ar svaigākām krāsām – piemēram, koši dzeltenu vai salātu zaļu. Publicitātes foto.

 

Ļoti ticams, ka daudzas vecās, senās lietas lieliski noderēs arī šosezon – mājokļu iekārtošanā joprojām aktuāls stilu jaukšanas princips, kad vairāk koncentrējamies tieši uz paša interjera saimnieka individuālajām gaumes īpatnībām.

 

Lai atrastu savu aktuālo šīs vasaras interjera noskaņu, ir vērts ieklausīties veikala irideja.lv – vadošā „speciālista” IKEA produkcijas pārstāvja ieteikumos aktuālam mājokļa iekārtojumam.

 

Pieturoties stilu jaukšanas principam, vispirms būtu jāpadomā, kas ir tās lietas, kas mūs katru raksturo (krāsas, tekstūras, formas, attēli vai motīvi u.t.t). Iespējams, jūsu interjeru šobrīd nebūt nevajag – vienkārši rūpīgāk jāatlasa tās lietas, kuras vēlamies eksponēt. Varbūt beidzot ir laiks savas skolas dienu fotogrāfijas, sava mazuļa pirmos zīmējumus vai attēlus no vietām, kur kārojas aizbraukt, ierāmēt interesantos rāmjos. 

Tad jāizvēlas arī atbilstoši pārējie interjera aksesuāri – ja būs ierāmēti mazuļa zīmējumi, tad tie var būt lielisks motīvs arī visa interjera iekārtojumam. Koši, rotaļīgi raksti, neparastas formas – tas viss ļoti labi sadzīvos ar jautriem un krāsainiem mazā mākslinieka darbiņiem. Tāpat labi piestāvēs arī tādi romantiskāki stila elementi kā tamborētas sedziņas, pasteļtoņi un kāds mīksts, pūkains rotaļu lācis, ieritinājies starp dīvāna spilveniem.

Šāda romantiski rotaļīga stila piekritējiem šosezon būs iespēja izpausties, jo aktuāli kļuvuši puķu raksti, ziedu, romantisku rozīšu motīvi, rozā, haki un violetie toņi, kas labi sader kopā gan paši sava starpā, gan arī ar svaigākām krāsām – piemēram, koši dzeltenu vai salātu zaļu.

 

Reklāma
Reklāma

Savukārt, kam vasaras krāsainums ir vairāk sirdī – arī klasiskajā interjerā varam pievienot nedaudz rotaļīguma, piemēram, tām pašām,  jau iepriekš pieminētajām fotogrāfijām izvēloties dažādus, pat varbūt, pavasarīgos toņos krāsotus rāmjus, kas kalpos kā lielisks akcents stabilajā un no modes neizejošajā klasikā.

Aksesuāri ir tā galvenā lieta, kurai vajadzētu pievērst uzmanību, veicot stila pārmaiņas savā privātajā telpā. Arī apģērbu modē sen pārbaudītā patiesība, ka naudu vērts ieguldīt labos aksesuāros – šis princips labi strādā arī interjera dizainā. Aksesuāri ir tās lietas, kas mums ļauj pārvērst telpu gandrīz līdz nepazīšanai, neiztērējot daudz laika un līdzekļu, tāpēc iesaku pašķirstīt dizaina žurnālus un pameklēt attēlus, kas stilistiski pašam šķiet saistoši. Tad visai skolnieciski „nošpikot” interesantākās idejas un kompozīcijas. Bieži mūsu pašu veikalos varam atrast līdzīgas vai pat burtiski tādas pašas vāzes, šķīvjus, spilvenus un citas interjera lietas par saprātīgām cenām – vajag vienīgi pameklēt un uzdrīkstēties interjeram pievienot arī daļu sevis.

Vēl jo vairāk - aksesuāriem nav jabūt vāzēm, no modes izejošām statujiņām vai keramikas veidojumiem, kas pilda tikai dekratīvu funkciju – kā aksesuāri var kalpot ļoti praktiskas lietas. IKEA piedāvajumā ir daudz dažādu krāsu un izmēru kastītes, gan apģērba, gan sīkumu glabāšanai. Sevišķi krāsains ir IKEA bērnu istabu aksesuāru piedāvājums – karināmi, piekarami, brīvstāvoši – šādi mantu un apģērbu „organizatori” lieti noderēs arī praktiski.

 

Ja atgriežamies pie vasaras tendencēm – tad var sekot jaunākajiem ekspertu ieteikumiem, meklēt žurnālos top dizainus, bet domāju, vislabāk uzticēties savai iekšējai balsij. Arī krāsām ir sava psihofizioloģiska ietekme un ir reizes kad organisma burtiski „prasa” kādu krāsu – palutiniet sevi, saklausiet, ko saka Jūsu iekšējā balss – ļaujiet parotaļāties arī Jūsu fantāzijai un uzdrīkstieties piešķirt

savai telpai individualitāti. Bet ja Jūtiet, ka krāsu, formu un motīvu varētu beigu beigās sanākt pārlieku daudz un interjera pārvērtības izvērsties tiešām par „ekstrēmām”, būsiet laipni gaidīti mūsu veikalos Juglā un Ķengaragā, kur dizaineres palīdzēs izvēlēties tieši Jums vislabāk piemērotos aksesuārus no IKEA jaunās, krāsainās vasaras kolekcijas.