Ierāmēt var visu — izšuvumu, gleznas, kolāžas

Ir klāt pavasaris un lielie tīrīšanas un mājokļa uzpošanas darbi. Tīrs mājoklis vienmēr izskatās labāk. Atceros no bērnības, kā sestdienas rītā smaržoja māja — pēc tikko mazgātas grīdas un brīvdienu brokastīm. Tā arī šopavasar, neskatoties uz visām krīzēm un ķibelēm, uzpost māju jau nu ir vēl mūsu spēkos.

Poblicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Poblicitātes foto.

Bieži neaizdomājamies, ka ne jau tikai mēbeles un labs remonts, kas prasa lielus ieguldījumus, dara mājokli mājīgu un īpašu. Arī dažādi gaumīgi nieciņi, sveces, foto, gleznas, kas novietoti interjerā, rada to daudz personīgāku un mīļāku.  
Vai esat aizdomājušies, ka varat ierāmēt savu mazo mīļumiņu pirmos mākslas darbus, izšuvumus vai kolāžas? Varat kopā ar bērnu veidot izšuvumu krustdūrienā  un pēc tam to skaisti ierāmēt kā gleznu. Arī no vecmāmiņu tamborētajām vai brudierētajām mežģīnēm var sanāk skaista glezna. Gleznu no auduma gabaliņiem var uzkārt virtuvē, sauso ziedu kompozīcija vislabāk iederēsies guļamistabā.

Varat kopā ar bērnu veidot izšuvumu krustdūrienā  un pēc tam to skaisti ierāmēt kā gleznu.

Arī saskaņoti foto rāmīši dažādu gadu fotogrāfijas vienos kopējā galerijā. Ik sevišķi skaisti izskatās veco laiku fotogrāfijas jaunā interjerā. Tā kā tagad modē ir vintage stil un arī kic, tad tikai jāliek lietā izdoma un iztēle. Starp citu, ārzemēs jau pāris gadus skaitās stilīgi pie sienas kārt nevis gleznu, bet gan tukšu gleznas rāmi. Arī spoguļi ir nenovērtēts dizaina elements. Ar spoguļu palīdzību var novērst dažādas telpu plānojuma nepilnības, piemēram, pagarināt vai padarīt platāku priekšnamu. Spoguļus var ielikt visdažādāko izmēru rāmjos. Jo biezāks rāmis, jo lielāka garantija, ka spogulis būs stabils. Vidējais rāmju biezums — 7 centimetri.

Es nepadevos, nopirku palielu sveci vienā no dīvāna krāsām, kā arī atradu, ka man ir līdzīgi pieskaņoti puķu podi.

Man arī gribējās atsvaidzināt interjeru, tāpēc iegādājos jaunu dīvānu. Meita gan paziņoja, ka mans jaunais dīvāns nekam nepiestāvot, un sagrāva visas manas ilūzijas. Es nepadevos, nopirku palielu sveci vienā no dīvāna krāsām, kā arī atradu, ka man ir līdzīgi pieskaņoti puķu podi. Noliku sveci galda vidū, pārliku istabas augus puķu podos un lieta darīta! Tik vien tā darba!

Drīz tuvosies izlaidumi gan bērnudārzos, gan skolās. Un, kā pieredze liecina, kamēr bērni mazi, šie svētki tiek svinēti ar īpašu spozmi, jo augtākas skolas tiek beigtas, jo mazāki svētki rīkoti, mazāk viesu lūgti un pieticīgākas dāvanas dāvinātas.
Lai gan aptaujas rāda, ka vidusskolu absolventi dāvanā pārsvarā izvēlētos naudu, man gribētos teikt, ka šinī gadījumā nevajadzētu klausīt jauniešu iegribām. Ir taču arī vērtības, kas stāv pāri laikam — grāmatas, mākslas albumi, gleznas, gleznu reprodukcijas. Vai Jums nav gadījies, ka rokās nonāk grāmata ar skolotājas vēlējuma ierakstu? Gribas apsēsties un noglāstīt ierakstu, jo tik daudz drosmes, lai brauktu pie skolotājas un noglāstīt viņu, diez vai būs daudziem...

Ir taču arī vērtības, kas stāv pāri laikam – grāmatas, mākslas albumi, gleznas, gleznu reprodukcijas.

Atceros, mani bērni cītīgi rakstīja vēstules Ziemassvētku vecītim, jo citādi viņiem draudēja dāvanā saņemt zeķubikses. Kā vecītis var zināt, ko kurš grib, ja neraksta vēstuli? Citādi viņš dāvina praktiskas lietas — drēbes un zeķubikses! Bet mani bērni vairāk kā desmit gadus savā izvēlē bija vienoti — viņi gribēja kādu dzīvnieciņu. Mazākā meita vienā reizē, jau izmisumā kliedza, ka kaut vai govi, ja neko citu nevar!
Iedomājieties kāds bija mans pārsteigums saņemt šī gada vēstuli. Tur starp citām vēlmēm bija grāmata par Budu un slavenā gleznotāja Dalī reprodukcijas...

Vai tas nozīmē, ka mēs kaut kādā brīdī izaugam un spējam novērtēt ko skaistu un paliekošu?

Autore: Kristiāna Ozoliņa

Raksts publicēts ar ierāmēšanas salona Anda2 atbalstu.

Reklāma
Reklāma

SKATIES BILŽU GALERIJU!


Salons piedāvā:

* visa veida ierāmēšanas darbi — koka, plastmasas un metāla profili, dažādu krāsu paspartu;
* spoguļi un to ierāmēšana;
* izšuvumu pārdošana un ierāmēšana;
* reprodukciju pārdošana un ierāmēšana;
* latviešu mākslinieku oriģināldarbi — akvareļi un eļļas gleznas;
* profesionālas konsultācijas ierāmēšanas jautājumos, arī izbraukšana pie klienta.

 
Mūs var atrast: Blaumaņa 11/13, Rīga, LV-1011 Tālr.: 67-283460 E-pasts: info@anda2.lv

Ieskaties: www.anda2.lv