Sagatavo savu auto ziemai!

Lai gan šķiet vēl ir laiks līdz 1. decembrim, kad oficiāli tavam auto jābūt aprīkotam ar ziemas riepām, jau ir pieaudzis ceļu satiksmes negadījumu skaits. Uzzini, kādus elementārākos sagatavošanās darbus vajadzētu veikt jau tuvākajā laikā, lai arī tavu auto uz ceļa nepiemeklētu kāda nepatīkama ķibele.  
  

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Parasti pirmās sala dienas ir tās, kad katru gadu strauji pieaug ceļa satiksmes negadījumu skaits, liecina Balta ekspertu pieredze. Arī šogad jau ir bijuši pirmie negadījumi apledojuma dēļ. Daži autovadītāji pat neiedomājas, ka, ja gaisa temperatūra auto rāda dažus grādus plusā, tas nenozīmē, ka ceļš nevar būt apledojis. Autovadītājiem īpaši uzmanīgiem jābūt uzbraucot uz tiltiem vai viaduktiem, kas ir klātas ar tā saucamo „melno ledu” un ir bīstamākās vietas īpaši rīta agrajās stundās.

Noteikti izdari:
•    Pārliecinieties, ka izmanto ziemas apstākļiem piemērotas riepas un tām ir adekvāts protektora dziļums. Ja riepas ir nodilušas, nomaini tās ar jaunām, kas nodrošina labāku saķeri un ļauj tikt galā arī ar ekstremāliem ziemas laika apstākļiem.
•    Pārbaudi automašīnas dzesēšanas šķidruma līmeni, kā arī termostata un automašīnas sildītāja darbību.
•    Vienmēr sekoji līdzi tam, lai auto gaismas ir darba kārtībā un pareizi noregulētas. Ir būtiski saglabāt labu redzamību uz ceļa un izvairīties no citu autovadītāju apžilbināšanas.
•    Jau tagad lieto tikai ziemas logu mazgājamo šķidrumu, lai izvairītos no tā sasalšanas pirmajā nopietnajā salā.
•    Uzsāc ceļu tikai tad, kad automašīnas logi ir notīrīti un nodrošina labu pārredzamību uz visām pusēm. Laikus iegādājieties stikla tīrītāju.


    
 

Reklāma
Reklāma