Vai ar hipnozes palīdzību var aizmirst pagātni? Jā — apgalvo speciāliste

„Esmu laimīgi precējusies meitas māmiņa. Viss ir lieliski: foršs vīrs, kas palīdz un atbalsta, skaista meitiņa, kura ir mans prieks un acuraugs. Bet... Es nekādi netieku vaļā no savas pagātnes, vajā kā rēgs,” mammam.lv/tetiem.lv forumā raksta kāda lasītāja, vaicājot: varbūt saites ar pagātni var pārraut ar hipnozi? Uz šo jautājumu psihodinamiskās hipnozes meistare Dace Rolava atbild apstiprinoši — var.

Vai ar hipnozes palīdzību var aizmirst pagātni? Jā — apgalvo speciāliste

FOTO: Rūta Ķiploka, fotohromija@inbox.lv

Pirmā mīlestība un dzīve kā pasakā
Lasītājas stāsts: „Pirms daudziem gadiem biju precējusies, tā bija mana pirmā mīlestība un pirmais vīrietis. Attiecības bija kā pasaka par paradīzi, kur tiešām nebija ne vietas, kur piesieties. Dievināju katru viņa ķermeņa centimetru, katru viņa vārdu, kustību — VISU! Un tāpat viņš mani — tādu sajūsmu par sievieti man nekad nav nācies redzēt. Mēs darījām kopā visu, un vienmēr bija labi, vienmēr lieliski. Viss izjuka diezgan traģisku notikumu dēļ, no mums netieši atkarīgu iemeslu dēļ — nomira divi cilvēki, es tiku psihenē, situācija tiešām bija ļoti smaga. Arī paši bijām drusku par švaku, lai cīnītos, turklāt toreiz pat nedzīvojām vienā valstī. Abi nenormāli ilgi pārdzīvojām, raudājām.

Esmu gājusi pie psihologa, teica, ka pret mīlestību zāļu nav, tikai laiks. Bet cik ilgi? Ir pagājuši TIK daudzi gadi... Es no visas sirds cenšos par to nedomāt.


Jauna ģimene — jauna dzīve?
Tad es savācos, bija pagājis drusku vairāk nekā gads. Iepazinos ar citu vīrieti, lielisku vīrieti, pēc pāris gadu randiņiem un kopdzīves apprecējāmies, piedzima meita. Gāja laiks, likās, ka esmu tikusi pāri... Abi esam precējušies, katram sava ģimene, bērni. Taču es joprojām sapņos redzu VIŅU, to pirmo. Vīrs pat teica, ka es naktīs ar viņu runājot. Mīlējoties ar vīru, aizverot acis, redzu viņu. Esmu kā apsēsta. Un tas traucē man dzīvot. Jo es saprotu, ka nevaram vairs būt kopā un jādzīvo, kā ir. Esmu gājusi pie psihologa, teica, ka pret mīlestību zāļu nav, tikai laiks. Bet cik ilgi? Ir pagājuši TIK daudzi gadi... Es no visas sirds cenšos par to nedomāt. Daru visu, lai novērstu domas. Sen ir izmests viss, kas jebkādā veidā par viņu atgādina, esmu ievākusies citā dzīvoklī. Bet vienalga nevaru. Ļoti bieži man šā iemesla dēļ ir grūti mīlēties ar vīru, jo neiekāroju viņu, daru to tikai aiz pienākuma. Reizēm tāpēc, ka vienkārši gribas seksu, bet nav tā, ka gribu mīlēties ar vīru. Tas ir ļoti, ļoti briesmīgi... Man sāp, un vīrs jūt, ka kaut kas nav tā. Jautāsiet: kas mani saista vīrā? Tik vien tas, ka mums ir kopīga meita, kuru abi mīlam. Es jūtos vainīga, ka nemīlu vīru ne tik, cik melns aiz naga, jo viņš ir pelnījis mīlestību.

Ļoti bieži man šā iemesla dēļ ir grūti mīlēties ar vīru, jo neiekāroju viņu, daru to tikai aiz pienākuma. Reizēm tāpēc, ka vienkārši gribas seksu, bet nav tā, ka gribu mīlēties ar vīru.


Bijušo nesalāpīt...
Kādēļ neesmu uzmeklējusi to pirmo un mēģinājusi atjaunot attiecības? Tas nav tik vienkārši. Ir pagājuši DAUDZI gadi, tas nav mēnesis, gads vai divi, tas ir ilgāks laiks. Turklāt viņš ir ārkārtīgi uzticams vīrietis un, ja ir devis savu solījumu citai sievietei, nepametīs viņu tāpēc, ka es pēkšņi uzplēnēšu acu priekšā. Es rakstīju viņam divus gadus pēc šķiršanās, kad neviens no mums vēl nebija precējies otrreiz. Sākumā viņš neko neatbildēja. Kad zvanīju, teica, ka esot jau par vēlu, viņam esot draudzene, sācis jaunu dzīvi... Tagad es vairs negribu traucēt. Negribu izskatīties kā psihs, kam ar galvu nav labi. Varbūt ar hipnozi var atbrīvoties no atmiņām?”

Reklāma
Reklāma

 

SPECIĀLISTES VIEDOKLIS
Iespējama veiksmīga terapija!
Iepazīstoties ar lasītājas stāstu, psihodinamiskās hipnozes meistares un mammam.lv/tetiem.lv konsultantes Daces Rolavas komentārs ir kodolīgs un optimistisks: „IR iespējams palīdzēt atbrīvoties no iepriekšējo attiecību saitēm, nostiprināt jūtas pret vīru un stiprināt abu kopdzīvi. „Saišu saraušana” ar pagātni ir īss terapeitisks process, kas aizņem trīs tikšanās reizes vienu reizi nedēļā. Ja pēc laika, aptuveni mēneša, vēl ir izjūtas, kas traucē, divas reizes tiek veikta atkārtota terapija. Manā 15 gadus ilgajā pieredzē katrs šāds gadījums ir bijis veiksmīgs un rezultāts ir noturīgs laikā.”


Pilnu diskusiju lasi forumā šeit: Pagātnes attiecību bagāža