Mazs dārziņš uz palodzes

Es jau vairākus gadus audzēju istabas tomātus un garšaugus. Tas nav tāpēc, lai nevajadzētu pirkt veikalā, bet, lai piesaistītu bērna uzmanību dzīvajai dabai.

Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autores foto.

Tas veicina bērniem interesi par to, kā viss notiek, kā no mazas sēkliņas, ko iesējat nelielā podiņā, izaug vārgs stādiņš ar divām lapiņām. Tad parādās nākamās lapiņas, un nu jau podiņš paliek par mazu. Pienācis laiks pārstādīt lielākā podā. Kā bērns izaug no drēbēm, tā stāds no poda. Tālāk atliek tikai cītīgi laistīt, un tomāts jūs atalgos ar bagātīgiem ziedu ķekariem.
Vēl pēc neilga laiciņa ieraugām mazas zaļas podziņas, kas ļoti ātri paliek lielākas, un lielākas un tad kādu dienu tiem sāk sārtotie vaidziņi. Pašu audzēti un loloti tomāti ir daudz gardāki. Kā arī lepnums par labi padarītu darbu.

Ar garšaugiem ir ļoti līdzīgi. Tikai tie ir jāizpiķē, citādāk tie būs ļoti sīki. Man kastītē ir lapu selerija, pētersīlis un baziliks. Vai tas nav jauki, kad garšaugi ir tikai rokas attālumā? Jā,vēl kas, ļoti labi uz palodzes aug arī maurlociņi.

Pamēģiniet, vēl nekas nav nokavēts! Lai labi aug, un arī garšo! :) 

Reklāma
Reklāma