Jāņogās marinēti gurķi ziemai

 08. jūlijs 2019 8:00 mammamuntetiem.lv Recepte

Pamēģini šādi recepti, gatavojot gurķus ziemas apēšanai. 



depositphotos.com


Sastāvdaļas: 

  • 600 grami gurķu 
  • 2 daiviņas ķiploka 
  • 1 sīpola galviņa
  • 1,5 glāza sarkano jāņogu
  • 3 melnie pipari 
  • 3 krustnagliņas
  • 1 litrs ūdens 
  • 1 galda karote cukura 
  • 2,5 galda karotes sāls 
     

Pagatavošana
Nomazgā gurķus, aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 3 stundām. 

Burkas dibenā ieliek upeņu krūma lapas, ķiplokus, sīpolu. Tad gareniski liek gurķus. Tos nav nepieciešams ne griezt, ne arī nogriezt gurķus galus. 

Tukšās vietas burkā aizpilda ar gatavām jāņogām. 

Aplej visu ar verdošu ūdeni, ko pēc 10 minūtēm nolej katliņā. Pievieno sāli, cukuru, melnos piparus, krustnagliņas un uzvāra. Iegūto verdošo šķidrumu lej burkās un aizvāko ar metālisku vāciņu.

Burkas liek ar vāciņiem uz leju. Pēc diennakts, kad viss ir atdzisis, apgriež otrādi un  liek glabāties tumšā vēsā vietā.  Burkas var arī sterilizēt 10 minūtes, pēc tam aizskrūvējot vāciņus. 



 




0 Pievienot komentāru

Reklāma

Kategorijas