Draudzīgās cimdiņlellītes

Ko mēs atceramies no bērnības? Visbiežāk tas ir mīļais plīša lāčuks vai kāds cits uzticams rotaļu biedrs. Un šīs bērnības atmiņas liek arī pieaugušo sirdīm atmaigt ieraugot mīlīgas, smieglīgas vai nerātnas mīkstās rotaļlietas. Un tās var būt darinātas pat no “vientuļajiem” cimdiņiem un zeķītēm.

Foto: Ieva Knāķe

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Ieva Knāķe

Cimdiņzvēri ir rotaļlietas, kas top no zeķēm un cimdiem, kas ir šķietami saimniecībā nelietderīgi. Izdilis īkšķitis vai papēdis - tas nekas, no šāda cimdiņa var tapt sunītis ar ziemas šallīti un smaidu līdz ausīm!
Šo rotaļlietu pirmsākumi meklējami Tokijā, kur sieviete vārdā Miyako Kanamori attīstīja savas mammas iesākto rotaļlietu taisīšanu no "vientuļajām" zeķēm. Šobrīd ir izdotas jau neskiatāmas grāmatas par šo tehniku un tā ir attīstījusies visā pasaulē.


Latvijā šādas rotaļlietas darina viarāki meistari. Viena no cimdiņzvēru darinātājām ir arī Irēna Lauriņa, kas cimdiņzvērus sākusi darināt pirms gada, kad dzīve iegrožijusies tā, ka ikdienā parādījies vairāk brīva laika.  Šī nodarbe Irēnu ārkārtīgi iedvesmojot un vairojot dzīvesprieku, jo esot tik interesanti redzēt, kā pats cimdiņzvērs izvēlas kāds būs - priecīgs, nopietns, nešpetns vai rotaļīgs. Katrs no tiem top pilnīgi citādāks un tas šīm rotaļlietām piedod vēl papildus šarmu.

Un, protams, dabīgums! Rotaļlietas vienkāršība un dabīgie materiāli ir taustei patīkami, tāpēc mazie tās labprāt ņurca pa rokām un ņem līdz gultā dodoties pie miega.


Fotogrāfēja un ar Irēnu Lauriņu runāja Ieva Knāķe.

Reklāma
Reklāma