Zīdīšana un barošana ar pudelīti

Barot mazuli ar krūti vai pudelīti - iespējams gribēsi izvēlēties vienu no šīm metodēm vai arī apvienot abus barošanas veidus, ko dēvē par kombinēto barošanu.
Kombinējot barošanu, tajā iesaistīties var arī tētis!

FOTO: Publicitātes foto

Kombinējot barošanu, tajā iesaistīties var arī tētis!

Kombinētā barošana ir lielisks veids, kā nodrošināt, lai mazulis vienmēr būtu paēdis vērtīgo, uzturvielām bagāto mātes pienu – dzerot to no krūts vai arī iepriekš atslauktu no pudelītes. 

Daudzu iemeslu dēļ zīdīšana ne vienmēr ir iespējama katrai sievietei. Taču, atvēlot nedaudz laika, pacietības un ar īsto pudelīti, tu vari atrast metodi, kas vislabāk atbildīs tev un tava mazuļa vajadzībām.

 

Kas īpašs pudelītē? Tehnoloģija!

Tehnoloģiskās inovācijas pudelīšu jomā attīstās tik strauji, ka droši var teikt, ka uztraukums par to, ka mazulis pieradīs pie pudelītes un vairs nepieņems krūti, lēnām zaudējis savu aktualitāti. 

Piemēram, Philips Avent Natural pudelītei ar Natural Response knupi ir īpašs dizains, kas atveido ne tikai krūšu dabisko izskatu un sajūtu, bet arī funkcionāli imitē tās darbību. Krūts formas dizains un inovatīvais knupja atvērums, no kura izplūst piens, atbalsta mazuļa dabisko barošanas ritmu, tieši tāpat kā dzerot no krūts: mazulis var dzert un apstāties, lai norītu un brīvi ieelpotu. Piens izplūst no īpaši mīkstā, elastīgā knupja tikai tad, kad mazulis aktīvi dzer, ar mēli saspiežot pudeles knupja atvērumu, gluži kā tas notiek ar krūtsgalu zīdīšanas laikā. Šādi apvienot zīdīšanu un barošanu ar pudelīti kļūst krietni vieglāk.

 

Ja plāno savam mazulim dot pudelīti, iepazīsties ar šiem 5 padomiem, kas palīdzes nodrošināt vienmērīgu pāreju starp zīdīšanu un barošanu ar pudelīti:

  1. Regulāri treniņi sniedz rezultātu. Tu vari sākt ieviest pudelīti aptuveni no 6 nedēļu vecuma, kad tu un tavs mazulis jau esat izveidojuši labu zīdīšanas rutīnu. Sāc ar nelielu piena daudzumu pudelītē starp regulārajām barošanas reizēm. Tas būs lielisks laiks treniņam, tā kā tavs mazulis nebūs tik izsalcis.
  2. Turi mazuli un pudelīti. Turi mazuli savā klēpī daļēji vertikālā stāvoklī. Šajā pozīcijā tu varēsi izveidot labu acu kontaktu, lai starp tevi un mazuli rastos uzticības un pārliecības sajūta. Noliec pudelīti tā, lai knupja daļa piepildītos ar pienu, pirms to uzmanīgi ievieto mazuļa mutē — tas ļaus izvairīties no gaisa burbulīšu norīšanas, kas var izraisīt gāzes un diskomfortu. 
  3. Maini puses. Barojot ar pudelīti, maini turēšanas pozīciju no vienas puses uz otru. Mēģini nomainīt pozīciju, kad mazulis ir izdzēris pusi no pudelītes pēc atraugas. 
  4. Barošanas pozīcija no paduses. Barošana pozīcija no paduses (underarm hold) ir piemērota, ja mazulim vēlaties iemācīt pareizi satvert krūti. Īpaši, ja esi dzemdējusi ar ķeizargriezienu vai tev ir dvīņi. Novieto spilvenu savā klēpī, lai mazulis atrastos augstāk un ar plaukstu atbalsti mazuļa galviņu. 
  5. Izvēlies īsto knupja plūsmu. Ir svarīgi, lai pudeles knupja atvēruma izmērs būtu piemērots jūsu mazulim. Varat izvēlēties lēnas, vidējas vai ātras plūsmas knupi. Jaundzimušajam parasti ir nepieciešama maiga, lēna plūsma, taču katra bērna barošanas vajadzības atšķiras neatkarīgi no vecuma. Mēģini novērot mazuļa signālus, lai saprastu, kurš pudeles knupītis ir vispiemērotākais.

Saistītie raksti