7 principi, kas jāņem vērā, mazulim mainot autiņbiksītes

Mazuļa aprūpē ir būtiski, lai tā notiktu ne tikai mazulim patīkami, bet arī viņa attīstībai draudzīgā veidā. Kā pareizi zīdainim nomainīt autiņbiksītes, stāsta sertificēta fizioterapeite Līna Garā ar meitiņu.
Vienmēr stāsti mazulim par to, ko tagad darīsiet un kas notiks!

FOTO: Publicitātes foto

Vienmēr stāsti mazulim par to, ko tagad darīsiet un kas notiks!

Tik vienkārša darbība kā autiņa nomainīšana mazulim ir arī laiks, kad mazulis var saņemt savai attīstībai un labsajūtai tik nepieciešamos pieskārienus. Tāpat ļoti svarīgi, lai mazuļa ģērbšana notiktu viņam draudzīgā veidā, neradot potenciālas veselības problēmas, nepareizi bērnu turot vai ceļot.

 

Principi, kā pārtīt un ģērbt bērnu

  1. Pirms jebkuras aktivitātes, kurās ir iesaistīts zīdainis, izstāsti viņam to, kas tagad notiks!
  2. Ģērbšanas laikā uzturi acu kontaktu ar bērnu un runājies! Pat ja šķiet, ka bērns neko nesaprot, runāšanās ir ļoti nozīmīga gan bērna attīstībai, gan vecāka un bērna saiknes stiprināšanā.
  3. Autiņa nomaiņā ļoti svarīgi ir lietot krustenisku satvērienu un piepacelt mazuļa dupsi aiz kājiņas augšstilba. Svarīgi mainīt puses, lai kustība notiktu uz abām pusēm!
  4. Nedrīkst bērna gurnus atcelt, turot bērnu aiz potītēm vai pēdām!
  5. Apkopojot mazuli, kustības ir lēnas un vienmērīgas, nemaini autiņbiksītes strauji.
  6. Pirms autiņbiksīšu nomaiņas pārliecinies, ka Tavas rokas nav aukstas.
  7. Kad autiņbiksītes nomainītas, pārbaudi, vai klipši pieguļ ērti, un sakārto biksīšu zonu, krokas, lai izvairītos no noplūdēm.

 

Reklāma
Reklāma

Skaties video! Šī nomaiņa būs piemērota bērniņiem no ~3 mēnešu vecuma līdz bērniņa vecumam, kad atteiksies jau no autiņbiksīšu  nomaiņas uz pārtinamā galda.

 

Saistītie raksti