Tik mulsinoši! Tētim jāapmazgā mazā meitiņa

Ja tētis atsakās mazgāt meitu. Tā tik tiešām var būt, ka vīrietim ir neērti mazgāt meitu.
Tik mulsinoši! Tētim jāapmazgā mazā meitiņa

FOTO: Shutterstock.com

Kā norāda psiholoģe Iveta Aunīte, mammas parasti neaizdomājas par bērna dzimumu – bērns ir bērns, taču tētiem mēdz būt mulsums, ja runa ir par meitas intīmo higiēnu, un tas ir normāli. 

Speciāliste teic, ka visbiežāk tas ir audzināšanas rezultāts, jo “gadsimtiem ilgi vīrieši netika laisti klāt bērniem. Vēl pat deviņdesmitajos gados nebija pieņemts, ka tētis ikdienā iesaistās bērnu aprūpē. Tikai akūtas nepieciešamības gadījumā viņš slaucīja vai mazgāja bērnam dibenu u.tml. Vēsturiski tas bijis sievietes – mammas uzdevums.”
 

Ja tiešām vīrietis nejūtas ērti, vannojot meitu vai mazgājot viņai dupsi, labāk to darīt mammai, jo “bērns ar saviem radariem jūt gan pieaugušā satraukumu, gan nedrošību utt. Līdzīgi kā tētis spēj iemidzināt raudošu bērnu, bet uztrauktā mamma ne.” Iveta Aunīte iesaka soli pa solim pieradināt tēti pie tā, kā aprūpējama meita, jo “tās ir prasmes, kuras iespējams attīstīt”. Taču uzmanīgi – kā saka psiholoģe, mēs, sievietes, bieži grēkojam ar to, ka pie mazākās neizdošanās uzreiz aizrādām vīrietim, pat kauninām viņu vai neverbāli parādām, ka viņš neko neprot. Protams, tad viņš arī nevēlēsies vairs palīdzēt, ja jau neko nevar izdarīt pa prātam.

Reklāma
Reklāma