Sasitumi, pārkaršana, pēkšņās nāves sindroms – kā novērst zīdaiņa traumas. Video

“Aptuveni 83 % traumu zīdaiņi gūst mājās – vidē, kuru vecāki varētu iekārtoto pēc vislabākajiem drošības principiem,” norāda ārsts Mareks Marčuks. Tātad – bērni visbiežāk traumējas vecāku tuvumā vai uzraudzībā, tāpēc ir īpaši svarīgi pievērst uzmanību tiem aspektiem jaundzimušā un zīdaiņa aprūpē, kas varētu novērst traumas.
Ārsts Mareks Marčuks aicina vecākus apzināties, kuras ir tās nedrošākās situācijas viņu un bērnu ikdienā, un novērst tās.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ārsts Mareks Marčuks aicina vecākus apzināties, kuras ir tās nedrošākās situācijas viņu un bērnu ikdienā, un novērst tās.

Mammamuntetiem.lv video lekciju sēriju “Jaundzimušais” vecākiem dāvina zīmols “Happy”

Viens no izplatītākajiem traumu veidiem zīdaiņiem ir dažādi kritieni. Tāpat traumas rodas no nepareizas mazuļa aprūpes. Diemžēl zīdaiņa pēkšņās nāves sindroms, sasitumi krītot, kratītā bērna sindroms, bērna pārkāršana auto, applaucēšanās ir traumas, kas pārāk bieži skar bērnus Latvijā. 

Galvenais vienojošais faktors ir, ka šīs traumas lielākoties ir novēršamas. 

Ārsts un “Skolas Mammām un Tētiem” lektors Mareks Marčuks video lekcijā jaunajiem vecākiem stāsta, kā aprūpēt jaundzimušo un kā iekārtot vidi, lai tā būtu bērnam pēc iespējas mazāk traumatiska. 

 

Saistītie raksti