Mazuļu rotaļu randiņi

Organizē rotaļu randiņus vai pievienojies citiem, lai palīdzētu savam mazajam gūt vajadzīgo komunikāciju!

Interese par citiem bērniem ir saprotama, ja ņem vērā to, cik svarīgi šajā vecumā ir sev līdzīgie.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Interese par citiem bērniem ir saprotama, ja ņem vērā to, cik svarīgi šajā vecumā ir sev līdzīgie.


Pampers padoms.
Ja domā, ka tavam mazajam nav jāspēlējas ar sava vecuma bērniem, tu drīz pārliecināsies par pretējo!

Domājot par spēlēšanās nozīmi, svarīgi atcerēties, ka rotaļāšanās ļauj bērniem kļūt gudrākiem, veicina sociālo attīstību, palīdz attīstīt paškontroli, samazina stresu, uzlabo koncetrēšanās spēju, uzmanības noturību un atmiņu, veicina fizisko attīstību, palīdz attīstīt matemātisko domāšanu, veicina valodas attīstību, palīdz bērniem izteikt savas sajūtas. 

Vēl interesanti, ka bērniem, kuri jau stabili spēj pārvietoties, ļoti patīk citi bērni. Tavs mazais var pat tevi ignorēt, ja tuvumā ir vēl kāds bērns. Šī interese par citiem bērniem ir saprotama, ja ņem vērā to, cik svarīgi šajā vecumā ir sev līdzīgie.

Arī 22 mēnešu vecumā mazie joprojām izvēlas spēlēties ar citiem bērniem. Mazais vairāk mācās no citiem nevis sasvstarpējas komunikācijas ceļā, bet gan atdarinot, vērojot un pat ar viņiem dauzoties.

Šajā vecumā 2 stundas ilgs rotaļu randiņš mācīšanās nolūkos būtu pilnīgi pietiekami.

Pētījumos ir pierādīts – ja savedīsiet kopā 12 un 24 mēnešus vecus mazuļus, viņi savā attīstībā izlīdzināsies: vecākais bērns regresēs līdz 15 mēnešu vecumam, bet 12 mēnešus vecais mazulis pakāpsies līdz 15 mēnešu vecumam. Šādā veidā viņi pavisam vienkārši var viens ar otru spēlēties.

 

Kā organizēt rotaļu randiņu?

Reklāma
Reklāma

Rotaļu randiņa organizēšana ir pavisam vienkārša. Jūsu mazulim ir nepieciešami spēļu biedri. Tie var būt gan līdzīga vecuma draugu un radu bērni, arī mazuļi, ar ko esat iepazinušies māmiņu forumos vai domubiedru grupās. Bērnu skaitam arī nav jābūt lielam sākumā 3 līdz 5 mazuļu kompānija būs pilnīgi pietiekama. Tas būs brīdis, kad bērniem pavērot vienam otru, paspēlēties. Bet mammas tajā laikā varēs pārrunāt savas aktualitātes. Var arī padomāt par kādām rotaļām bērniem, taču vērts atcerēties, ka aptuveni gadu veci bērni uzmanību vienai nodarbei var noturēt vien dažas minūtes. Tādēļ tās var būt īsas rotaļas ar plaukstu sišanu, vienkāršiem dejas solīšiem vai bumbas ripināšanu. Bērniem augot, rotaļas var kļūt ilgākas un sarežģītākas. 

 

Rotaļu randiņš ārpus mājas

Ja vēlaties piedalīties rotaļu randiņā ārpus mājas, ir vērts paskatīties bēbīšu skoliņu piedāvājumu, jo tajos mēdz būt nodarbības pašiem mazākajiem. Mazuļu nodarbības piedāvā arī privātās mūzikas skoliņas un privātās pirmsskolas izglītības iestādes. 

 


Organizē rotaļu randiņus vai pievienojies citiem, lai palīdzētu savam mazajam gūt vajadzīgo komunikāciju! Šajā vecumā 2 stundas ilgs rotaļu randiņš mācīšanās nolūkos būt pilnīgi pietiekami.

 


 Avots: Pampers.com