Neaizvietojams produkts tiem, kuri nesen kļuvuši par vecākiem

Gādīgi vecāki sāk gatavot bērnam pūriņu jau pirms viņa dzimšanas. Bērnu preču veikali, aptiekas un tirdzniecības centri ir preču pārpildīti, tāpēc nereti var apjukt un nopirkt kaut ko par daudz.

„Sudocrem“ krēms ir tieši tāds. Tas ir piemērots ādas kopšanai gan pieaugušajiem, gan arī zīdaiņiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

„Sudocrem“ krēms ir tieši tāds. Tas ir piemērots ādas kopšanai gan pieaugušajiem, gan arī zīdaiņiem.

Ko mēs parasti novēlam jaundzimušo vecākiem? Mierīgas naktis, veselību mazulim un prieku par katru bērniņa audzināšanas mirkli. Bet patiesībā bērniņa pirmie dzīves mēneši un gadi no vecākiem prasa daudz rūpju un jaunu iemaņu.

 

Jaunajiem vecākiem ir jāaprod ar mainījušos dzīves ritmu, jāpieņem jauni, ar bērniņa piedzimšanu saistīti izaicinājumi. Kāpēc mans bērns raud? Kāpēc viņš piecreiz naktī mostas? Kāpēc viņa dibentiņš ir apsārtis? Vai viņš ir labi paēdis? Šie un vēl simtiem citu jautājumu katru dienu neliek mieru vecākiem.

 

Viens no visbiežākajiem vecāku izaicinājumiem – bērniņa ādas kopšana.

 

85 gadu pieredze un vecāku rekomendācijas

 

Izvēloties kosmētiskos līdzekļus zīdainim, iesakām dot priekšroku tādiem, kuru uzticamība ir pierādīta pētījumos, kas ir izturējuši „laika pārbaudi" un kurus iesaka citi vecāki.

 

„Sudocrem“ krēms ir tieši tāds. Tas ir piemērots ādas kopšanai gan pieaugušajiem, gan arī zīdaiņiem.

 

Bērniņu āda ir ļoti jutīga un reaģē uz dažādiem kairinājumiem. Nepiemērotas autiņbiksītes, pēc peldes vai higiēnas procedūrām ne līdz galam nosusinātas ādas krokas veicina ādas apsārtumu, iekaisumu, izsušanu. „Sudocrem“ krēms palīdz apsārtušai un iekaisušai ādai atjaunoties – to nomierina un mīkstina. Svarīgi, lai krēms neiesūktos autiņbiksītēs, tā ūdensnecaurlaidīgā bāze rada aizsargbarjeru, kas neļauj kairinošajām vielām (urīnam un fēcēm) saskarties ar ādu.

 

Foto: Shutterstock.com

 

Ja zīdainis ir nemierīgs, meklējiet tam iemeslu

Autiņbiksīšu valkāšanas izraisītais ādas iekaisums ir viena no biežākajām zīdaiņu ādas problēmām. Ja āda ir stipri bojāta, zīdainis var just ne vien diskomfortu, bet arī sāpes, tāpēc viņš var kļūt nemierīgs un ierastā veidā viņu nomierināt neizdosies.

 

Vecākiem ir jāatceras, ka autiņbiksītes zīdaiņiem ir jāmaina regulāri – pēc dzimšanas to var nākties darīt 10–12 vai pat vairāk reižu dienā, vēlāk – sešas līdz astoņas reizes dienā. Vienmēr apmainiet autiņbiksītes, kad zīdainis ir kārtīgi apslapinājies. Lai nerastos ādas problēmas, centieties iespējami vairāk laika ļaut zīdainim būt bez autiņbiksītēm. Šādas „gaisa peldes” katrreiz, kad maināt autiņbiksītes, ļauj ādai elpot un ir speciālistu ieteikts ādas izsušanas profilakses pasākums.

 

Atcerieties, ka ādu kairina ne vien autiņbiksītēs esošais urīns un fēces, bet arī nepareizi izvēlēti mazgāšanas līdzekļi, ziepes, veļas pulveris. Zīdainim var nebūt piemērots arī kāds konkrēts autiņbiksīšu veids.

 

Ar ūdeni nomazgātu un nosusinātu dibentiņu ieziediet ar „Sudocrem“. Ja ādas stāvoklis neuzlabojas, ilgstoši neizzūd izteikts apsārtums vai parādās baltas vai sārtas pūtītes, vērsieties pēc palīdzības pie ārsta, kas nozīmēs pareizu ārstēšanu.

 

Latvijas vecāku iecienītākais krēms palīdz ne tikai pret autiņbiksīšu nēsāšanas izraisīto ādas kairinājumu un diskomfortu, to var lietot arī skrāpējumu, sasitumu, nelielu apdegumu, nobrāzumu likvidēšanai. „Sudocrem“ nomierina ādu un palīdz to aizsargāt pret dažādiem ārējiem negatīviem faktoriem.

 

Lietderību apstiprinošie pētījumi

Saskaroties ar autiņbiksīšu izraisītiem izsitumiem, vecāki izmanto visus līdzekļus, lai zīdainis drīz atkal varētu priecīgi dūdot. To, ka „Sudocrem“ tiešām ir iedarbīgs, apstiprina arī pētījums*, kurā piedalījās 2159 respondenti.

Reklāma
Reklāma

 

1818 pētījumā iesaistīto dalībnieku bija lietojuši „Sudocrem“ ne mazāk kā sešus mēnešus, un viņu bērni bija saskārušies ar autiņbiksīšu radītām izsitumu problēmām. Pētījuma rezultāti liecina, ka lielākā daļa aptaujāto respondentu apstiprināja krēma pozitīvo ietekmi uz ādu. Vairāk nekā 50 procenti aptaujāto norādīja, ka autiņbiksīšu radītais iekaisums sāka mazināties jau „Sudocrem“ krēma lietošanas sākšanas dienā, bet pat 94,5 procenti aptaujāto informēja, ka autiņbiksīšu radītie izsitumi samazinājās un ādas stāvoklis uzlabojās triju dienu laikā.

 

No 1804 uz šo jautājumu atbildējušajiem respondentiem 72,5 procenti norādīja, ka, trīs dienas lietojot krēmu, izsitumi pilnībā izzuda. Par izsitumu pilnīgu izzušanu piecu dienu laikā informēja 94,7 procenti respondentu.

 

*Avots: Goldman M., Lodhi I. A real-world evidence study evaluating a treatment for nappy rash. British Journal of Nursing, 2016, Vol 25, No 8)

 

Krēma ilggadējās lietošanas vēsture

„Sudocrem“ vēsture jau ilgst 85 gadus. Tieši tik gadu to izvēlas māmiņas un tēvi dažādās pasaules valstīs. Par to mums jāpateicas Dublinā dzīvojušajam aptiekāram Tomam Smitam. Farmācijas profesors 1931. gadā izgatavoja krēmu, kura formula praktiski nemaz nav mainīta līdz pat mūsdienām. 1960. gadā ar nomierinošu iedarbību pazīstamais krēms kļuva populārs un tika nosaukts par „Sudocrem“.

 

20. gadsimta beigās „Sudocrem“ bija viens no populārākajiem krēmiem ne vien Īrijas, bet arī Lielbritānijas un citu valstu ģimenēs, kurās tika audzināti bērni. Līdz pat mūsdienām krēms tiek ražots Īrijā, tā sastāvdaļas nav mainījušās, un miljoniem vecāku augstu novērtē tā nomierinošo un mīkstinošo iedarbību uz ādu.

 

Trīs pamatkomponenti:

Krēma pamatkomponenti sniedz iedarbīgu ādas aizsardzību.

  1. Cinka oksīds mazina šķidruma nepietiekamību audos, mīkstina un nomierina iekaisušu ādu.
  2. Hipoalergēniskais lanolīns mīkstina un nomierina iekaisušu ādu.
  3. Lavandas eļļa, kas ir pazīstama ar savām antibakteriālajām īpašībām, nomierina iekaisušu vai no insektu kodumiem cietušu ādu.

 

Apbalvojumi

„Sudocrem“ ir ieguvis vairāk nekā 15 dažādu starptautisku apbalvojumu. To novērtē un rekomendē miljoniem mammu un tētu vairāk nekā 40 pasaules valstīs.

 

Foto: Shutterstock.com

 

No zīdaiņiem līdz senioriem

Šis kosmētiskais līdzeklis ir pazīstams ar savām antiseptiskajām īpašībām, tas nomierina iekaisušu un apsārtušu ādu. Krēms palīdz vecākiem „cīnīties“ ar autiņbiksīšu izraisītām problēmām, skrāpējumiem, tas noder arī piņņu skartas ādas ārstēšanai pusaudžu vecumā. Vecāka gadagājuma cilvēki arī lieto „Sudocrem“, īpaši tad, ja ādai ir tendence iekaist, tā ātri apsarkst, ir ļoti sausa vai tiek noberzta izgulējumu dēļ.

 

Būtiski ir lietot pareizi

„Sudocrem“ varat lietot ikreiz, mainot zīdaiņa autiņbiksītes. Vienkārši uzlieciet krēmu uz pirkstgaliem un maigi, riņķveida kustībām ieziediet to ādā. Krēmam ir jāiesūcas, uz ādas paliekot tikai nedaudz caurspīdīgai plēvītei. Ja ieziestais mazuļa dibentiņš ir kļuvis balts, tas nozīmē, ka krēma bijis par daudz, un nākamreiz vajag lietot mazāku daudzumu krēma.

 

„Sudocrem“ ir pieejams trijos ērtos iepakojumos – 60 gramu, 125 gramu un 250 gramu iepakojumā. Mazāko kārbiņu ir ļoti ērti paņemt līdzi, dodoties ar mazuli ceļojumā, ciemos vai kur citur.

 

 

Rakstu atbalsta UAB Sicor Biotech filiāle Latvjā