Vismaz 6 iemesli, kāpēc ikvienam bērnam būtu jāpiedalās nometnēs

Vasara tuvojas un līdz ar to arī brīvlaiks, kas daudziem vecākiem liek jau laicīgi domāt, kā to pavadīs viņu bērns. Vasaras nometnes ir lieliska iespēja bērniem un jauniešiem baudīt interesantu un aktīvu atpūtu, nesēžot pie datora un telefona, vienlaikus esot pieskatītiem un paēdinātiem.
Nometnes, kas sniedz tik daudz pozitīvu piedzīvojumu!

FOTO: Publicitātes foto

Nometnes, kas sniedz tik daudz pozitīvu piedzīvojumu!

Kamēr vecākiem atvaļinājums gadā parasti pienākas vien mēnesi, skolēniem vasaras brīvlaiks ir veseli trīs mēneši! Tāpēc vasaras nometnes ir ļoti labs veids, kā bērniem vērtīgi un saturīgi pavadīt laiku vasarā, bet vecākiem ļauj mierīgi turpināt savas darba gaitas. 

 

Lūk, vēl vismaz seši iemesli, kāpēc ikvienam bērnam būtu jādodas uz „Albatrosu” jau šovasar:

  1. Jaunu draugu iegūšana. Nometnē bērniem ir iespēja iegūt īstus draugus uz mūžu, jo nometnē ikviens bērns var būt tāds, kāds viņš ir (nav tik izteiktas sociālās gaidas, kas parasti ir skolā), te var vienkārši atpūsties, kopīgi smejoties, dejojot, dziedot, sportojot un izklaidējoties. 
  2. Sociālās prasmes. Nometne būtībā ir cieša kopiena, kur ikvienam jābūt gatavam sadarboties un cienīt vienam otru. Bērni praksē iemācās sadalīt pienākumus, risināt domstarpības un ierauga to, cik svarīga ir savstarpēja komunikācija. Tā ir arī vieta, kas ļauj bērnam augt kā personībai, saskaroties ar jauniem izaicinājumiem ārpus viņa komforta zonas mājās un bez vecākiem. Vēl svarīgi – nometne māca arī darboties komandā!
  3. „Atslēgšanās” no modernajām tehnoloģijām. Kad bērni un jaunieši paņem pauzi no TV skatīšanās, mobilajiem telefoniem, interneta, viņi spēj atklāt paši sevī jaunas spējas un intereses, kā arī iesaistās reālā pasaulē, komunicē ar reāliem cilvēkiem, piedalās reālās aktivitātēs, izjūt reālas emocijas. Lielākoties bērniem sākumā ir grūti šķirties no šīm tehnoloģijām, bet parasti viņi ātri saprot, cik daudz interesanta patiesībā ir apkārt. Nometne ir tā vieta, kas atgādina – dzīve ir jautrāka reālajā pasaulē nekā virtuālajā!
  4. Mācīšanās kļūt pastāvīgākam un sasniegt mērķus. Nometne ir perfekta vieta, kur bērns var mācīties pieņemt lēmumus (vienlaikus esot nometnes personāla uzraudzībā). Izdarot savu izvēli drošā nometnes vidē, bērnam tiek dota iespēja attīstīties jaunos virzienos, atklāt jaunas lietas un talantus sevī. Pētījumi liecina, ka mūsdienās ir vēl kāda tendence – daudzi vecāki tik ļoti cenšas pasargāt bērnus no jebkāda diskomforta, ka nedod viņiem iespēju iemācīties pieņemt lēmumus un sasniegt mērķus. Nometnē bērniem tiek dota šī iespēja, piedaloties dažādās aktivitātēs, pieņemot lēmumus ko un kā darīt, iegūstot jaunus draugus. Nometne ir vieta, kur bērnam ir iespēja kļūt patstāvīgākam, izmēģināt jaunas lietas, mācīties pašam no savas pieredzes un kļūdām, vienlaikus darot to drošā vidē. Un bērni mācās pārdzīvot savas neveiksmes, mēģināt vēl un sasniegt negaidītus sasniegumus!  
  5. Pārliecība par sevi un pašcieņa. Nometnē nav tādas zināšanu, sporta un sociālās konkurences kā skolā, jo viss notiek jautrā un draudzības pilnā atmosfērā. Tas vairo bērnu pašcieņu un pārliecību par sevi. Nometne māca bērniem, ka viņi var! Mēs veidojam programmu, kurā uzsvērta draudzīgas vides veidošana, kur bērni un jaunieši var atpūsties, būt paši un izmēģināt jaunas aktivitātes. Šādā vidē ar nometnes personāla iedrošinājumu un atbalstu viņi var atklāt savus slēptos talantus un spējas, tādējādi kļūstot vairāk pārliecināti par sevi. 
  6. Fiziskās aktivitātes. Problēma ar to trūkumu bērnu ikdienas dzīvē kļūst arvien aktuālāka (līdzīgi kā ar atgriešanos pie aktivitātēm svaigā gaisā). Nometnē bērniem ir iespēja nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, darot to jautrā garā caur spēlēm. Mūsu nometnes programmā šogad tās būs dažādas sportiskās stafetes, lielās nometnes āra spēles, peldēšana, dejas un vēl daudz cita interesanta. 

 

 

Kāpēc tieši nometne “Albatross”?

Bērnu un jauniešu nometne „Albatross”, kas var lepoties ar savām senajām bērnu atpūtas organizēšanas tradīcijām, 2023. gada vasarā piedāvā vienpadsmit dažādas tematiskās nometnes Latvijā un vienu – Kiprā, tāpēc ikviens spēs atrast ko piemērotu tieši sev. Kā jaunums šogad ir iebraukšanas un izbraukšanas organizēšana nedēļas nogalē, lai vecākiem ērtāk, kā arī nelaimes gadījumu un civiltiesiskās atbildības apdrošināšana nometņu dalībniekiem jau iekļauta cenā. Turpināsies arī jau vairākus gadus veiksmīgi ieviestā tradīcija – veidot katras nometnes laikā vecāku grupu Whatsapp, kurā viņi tiek informēti par to, ko bērni darījuši vai plāno darīt, publicētas fotogrāfijas un video. Tāpat plānots, ka nometnes apciemos arī blogeri un populāras personas, kuras dalīsies ar zināšanām. 

 

 

Reklāma
Reklāma

Nometnes jūras tuvumā

Lielākā daļa “Albatrosa” vasaras nometņu tiek organizētas Engurē, jo nometnes pie jūras ir ļoti iecienītas. Tieši šeit norisināsies divas ļoti iecienītās “Sporta akadēmijas”, kas ļauj sportiskas aktivitātes apvienot ar jautrību un spēlēm, kā arī jau vairākus gadus organizētā “Profesiju pasaule”, kur nometni apciemo un par savu profesiju stāsta, piemēram, policijas darbinieki, ugunsdzēsēji, jūrnieki un t.t.. Bērniem, kam tuvākas radošās lietas, būs lieliski piemērota “Radošā darbnīca” jūnijā, bet tiem, kam svarīgi izpaust savus talantus vai arī atrast tos – “Talantu fabrika” augustā. Jau vairākus gadus jūlijā tiek organizēta arī “Comic Con” nometne, kas pulcē dalībniekus, kam tuva komiksu, anime, online spēļu utt. tematika, viens no svarīgākajiem šīs pasākumiem ir kosplejs jeb kostīmu spēle. Jūlijā būs arī iecienītā “Baltijas festivāla” nometne, kurā bērni varēs izpriecāties ar modernām dziesmām, diskotēkām, specefektiem un putu ballīti. Divas jaunas šīs vasaras tematikas ir “Detektīvu aģentūra” un “Supervaroņu akadēmija”.

 

Izzinošas un sportiskas aktivitātes

Divas nometnes tiek piedāvātas arī citās vietās. Pati pirmā šīs vasaras nometne tiks organizēta atpūtas parkā “Laumas”, kas ir kā neliela pasaku valstība bērniem ar teritorijā izveidotajām Izziņu, Sporta un bišu takām, tāpat arī šeit bērni varēs baudīt īpaši saimnieku gatavotu ēdienu uz ugunskura un piedalīties vaska sveču meistarklasē. Trešā “Sporta akadēmija” augustā norisināsies sporta un atpūtas bāzē „Jaunais Dinamietis“ pie Rāznas ezera, tā vienlaikus bērni varēs ne tikai baudīt sportiskas aktivitātes un atpūtu, bet arī iepazīt Latgales burvību. 

Vasaras noslēguma nometne būs lieliska iespēja izbaudīt ne tikai Kipras sauli un jūru, bet arī pavadīt laiku interesantās nodarbēs, doties ekskursijās uz akvaparku un zoodārzu, iepazīt šīs valsts kultūru un tradīcijas. 

 

Iespēja saelpoties svaigu gaisu

Daudzas nometnes aktivitātes notiek brīvā dabā, jo tas bagātina bērna pasaules uztveri un ļauj viņam attīstīties veselīgā vidē. Nav noslēpums, ka mūsu modernajā laikā bērni un jaunieši diemžēl pavada lielāko daļu laika iekštelpās, tāpēc šodien jautājums par viņu atgriešanu pie aktivitātēm svaigā gaisā kļūst aizvien aktuālāks vecākiem un sabiedrībai. Par laimi, lielākā daļa mūsdienu bērnu vecāku paši vēl ir izbaudījuši laimīgo bērnību svaigā gaisā un āra aktivitātēs, atceras to ar prieku, tāpēc saprot, cik tas ir svarīgi arī viņu bērnam un vēlas arī viņam dot šo pieredzi un prieku.

 

Plašāka informācija par „Albatrosa” organizētajām nometnēm ŠEIT.

Saistītie raksti