Četri dienas brīži, kad bērnam vecāki ir ļoti vajadzīgi

Steidzīgajā ikdienā vecākiem sava uzmanība jāspēj sadalīt starp bērniem, darbu, ikdienas rūpēm, kā arī citiem pienākumiem un atpūtas brīžiem. Psiholoģe Iveta Aunīte dalās pieredzē, kuri ir dienas brīži, kad bērniem vecāku klātbūtne ir ļoti nepieciešama.
Lai bērni izaugtu par laimīgiem un pašpietiekamiem pieaugušajiem, ir vērts ieguldīt savu dārgo laiku kopīgās aktivitātēs.

FOTO: Shutterstock.com

Lai bērni izaugtu par laimīgiem un pašpietiekamiem pieaugušajiem, ir vērts ieguldīt savu dārgo laiku kopīgās aktivitātēs.

Minētās aktivitātes un laika sadalījums ir ļoti ideāls modelis, būtiski - atrast balansu. Iespējams, tikai nedaudz pārkārtojot ikdienu, to izdarīt nav tik grūti!

 

  1. Brokastu laiks. Lai bērnā neradītu pārlieku lielu stresu un ievadītu dienu mierīgā un stabilā gultnē, vecākiem ļoti būtiski ir plānot savas rīta aktivitātes, kas nāk komplektā ar agrāku celšanos, brokastu pagatavošanu un nesteidzīgu ceļu uz skolu vai bērnudārzu.
  2. Sagaidīšana mājās no skolas. Ja mamma auklē jaunāku atvasi, tad arī vecākais bērns vēlēsies būt mīļi sagaidīts un uzklausīts, pārnākot mājās.
  3. Vismaz viena kopīga ēdienreize. Vecāki ģimenes kopības sajūtu var veidot pie vakariņu galda, bet tikpat labi tā var būt jebkura cita kopīga ēdienreize, galvenais, lai būtu patīkamas sarunas bez telefoniem un televizora fonā.
  4. Ikvakara rituāls. Pirms gulētiešanas ikviens bērns vēlas dzirdēt pasaku vai stāstu vai vienkārši tiktu samīļots.

 

Reklāma
Reklāma

Vairāk par to, kāds ir ģimenes kopā būšanas minimums, lasi šajā rakstā.

Saistītie raksti