Bērni pārmet bumbu pār sētu kaimiņu dārzā, bet kaimiņš to neatdod. Kā rīkoties?

Bumbas dzenāšana pagalmā ir neatņemama bērnības sastāvdaļa, tomēr gadās, ka bumba iekrīt te mammas puķēs, te izripo uz ceļa. Kā rīkoties, ja bumba iekrīt kaimiņu dārzā aiz žoga, bet kaimiņš bumbu neatdod, interesējas kāds tētis. “Paziņa ieteica izsaukt policiju, vai tiešām?” vaicā tētis. Kā rīkoties šādā situācijā, Mammamuntetiem.lv vaicāja Rīgas pašvaldības policijā.
Vislabāk par šādiem jautājumiem vienoties mierīgā sarunu ceļā.

FOTO: Shutterstock.com

Vislabāk par šādiem jautājumiem vienoties mierīgā sarunu ceļā.

Kā pastāstīja Toms Sadovskis, galvenais speciālists sabiedrisko attiecību jautājumos, vislabākais šādus jautājumus ir risināt savstarpēju pārrunu ceļā, jo, nezinot pilnīgi visus situācijas apstākļus, nav iespējams sniegt viennozīmīgu atbildi. Tomēr, ja kaimiņš ļaunprātīgi piesavinās citas personas īpašumu, tad, protams, par to var vērsties policijā. 

“Tomēr šajā gadījumā ir jāņem vērā, ka tā izskatās pēc sadzīviskas situācijas, kurā drīzāk ir runa par savstarpēju cieņu, nevis par noziegumu.

Tāpat būtu jāvērtē, vai ar bumbu nav radīts zaudējums, piemēram, tā ir iekritusi dārzā, sabojājot rūpīgi koptas puķes,” stāsta policijas pārstāvis. 

 

Reklāma
Reklāma

Ja bumba kaimiņu dārzā nonāk regulāri, šajā gadījumā situācijā vecākiem būtu jāpadomā, kādēļ tas tā notiek, pauž policijas pārstāvis. Viņš atgādina, ka vecāki ir atbildīgi par savu bērnu audzināšanu; varbūt bumbas problēmu ir iespējams novērst ar sava pagalma labiekārtošanu, rosina Sadovskis.

 

Tātad – par šo situāciju policijā vērsties var, tomēr labāk izvērtēt, vai to tiešām nevar atrisināt pārrunu ceļā.

Saistītie raksti