„CodeAcademy Kids“ – akadēmija topošajiem IT speciālistiem, atklājējiem un uzņēmējiem, kas darbojas Viļņā, Kauņā, Klaipēdā un tagad arī Rīgā

Akadēmija laipni aicina ziņkārīgus, tehniski domājošus un mācīties gribošus 7–18 gadus vecus skolēnus, kas vēlas, ne tikai jautri pavadīt laiku pie datora, bet arī iegūt interesantas un noderīgas zināšanas.

Akadēmijā pieejami dažādi mācību programmu varianti – programmēšanas pulciņš apmeklējams vadoties pēc skolēna vecuma, esošajām zināšanām, ērtākās vietas vai vēlamā gala rezultāta

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Akadēmijā pieejami dažādi mācību programmu varianti – programmēšanas pulciņš apmeklējams vadoties pēc skolēna vecuma, esošajām zināšanām, ērtākās vietas vai vēlamā gala rezultāta

Akadēmijā, IT zināšanas tiek pasniegtas inovatīvā un pievilcīgā veidā, ar uzsvaru – palīdzēt bērniem un jauniešiem sagatavoties nākotnei, kurā tehnoloģinas mūs pavadīs uz katra soļa.

„CodeAcademy Kids“ akadēmijā bērni strādā pie individuāliem projektiem, kurus uzrauga un palīdz pieredzējušie pasniedzēji, kuri kļūst par bērnu labākajiem draugiem ceļā uz jauno programmētāju specialitāti. Akadēmijā pieejami dažādi mācību programmu varianti – programmēšanas pulciņš apmeklējams vadoties pēc skolēna vecuma, esošajām zināšanām, ērtākās vietas vai vēlamā gala rezultāta. Daudzveidīgās programmēšanas valodas nāk talkā brīdī, kad tiek runāts par bērnu mērķu sasniegšanu – to īstenošanai nepieciešams iepazīties ar pēc iespējas dažādām tehnoloģijām, lai bērniem būtu vienkāršāk nolemt, kura programmēšanas valoda ir saistošāka. Citiem vārdiem sakot, orientējamies uz rezultātu – skolēnu individuālajiem projektiem, tehnoloģijām un programmēsānai pietuvinamies, ņemot talkā radošumu, vērību un loģiku, nekoncentrējoties uz konkrētām programmēšanas valodām. 

 

Daudzveidīgās programmēšanas valodas nāk talkā brīdī, kad tiek runāts par bērnu mērķu sasniegšanu – to īstenošanai nepieciešams iepazīties ar pēc iespējas dažādām tehnoloģijām, lai bērniem būtu vienkāršāk nolemt, kura programmēšanas valoda ir saistošāka.

 

Mājas lapu izveides pulciņā dzimst bērnu pirmie projekti. Šajā pulciņā ir iesācēju un pieredzējušo līmeņi. Šajā programmā apgūstamas HTML, CSS, JavaScript un PHP tehnoloģijas. Ja bērni aizraujas ar datorspēlēm un gribās ne tikai tās spēlēt, bet arī veidot, pieejams datorspēļu izveides pulciņš, kurā arī ir divi līmeņi. Savu spēļu izveidei, nepieciešamas HTML, JavaScript, HTML5, C#, .NET programmēšanas valodu zināšanas, kuras bērni arī aktīvi apgūst. 

 

 

Viena no populārākajām izvēlēm – mobilo aplikāciju izveide. Šī programma sastāv no diviem līmeņiem un piemērota skolēniem no 12 gadu vecuma. Programmas laikā tiks izveidotas ne tikai mobilās aplikācijas, bet tā iepazīstinās arī ar JAVA un JavasScript programmēšanas valodām. Ja ir vēlme apvienot tehnoloģijas ar radošumu un iepazīties ar uzņēmējdarbību, vispiemērotākā būtu divu līmeņu preču zīmes izveides programma, kuras laikā iepazīsies ar web dizaina noslēpumiem veidojot savu preču zīmi, mācīsies strādāt ar „Photoshop“ un „Illustrator“ programmām.

Ja bērns ir ne tikai aizrāvies ar programmēšanu, bet vēlas ar to saistīt savu tuvāko nākotni, jaunus pārbaudījumus sniegs II līmeņa, pieredzējušo programma, kas sniedz spēcīgu programmēšanas pamatu skolniekiem no 12 gadu vecuma. Tās ir četras gada programmas, kurās padziļināti tiek mācīta viena no izvēlētajām programmēšanas valodām vai tēmām – Front-end, PHP, JAVA vai web dizains. Savukārt šīs programmas pēc skolas beigšānas, vēl padziļinātā formātā iespējams apgūt pieaugušo CodeAcademy programmēšanas akadēmijā. 

 

Reklāma
Reklāma

Lai uzsāktu mācīties IT un programmēšanu, nav vajadzīgas īpašas iemaņas – pietiek ar bērna ziņķārību un vēlmi pavadīt kvalitatīvu laiku pie datora.

 

Ja dzīves vietas dēļ ir grūti apmeklēt pulciņu, „CodeAcademy Kids“ piedāvā jaunumu – virtuālā klase: digitālās nodarbības laikā bērni kopā ar pasniedzējiem veido savu mājas lapu.

„CodeAcademy Kids“ ir kas vairāk par programmēšanas pulciņu: tiek veicināta bērnu kopējā sadarbība, kā arī darbs komandās. Akadēmija vēlas, lai pēc iespējas vairāk bērniem tiktu sniegta iespēja iepazīties ar tehnoloģijām interesantā un pievilcīgā veidā. Tāpēc katrs desmitais bērns, no sociālā riska ģimenēm „CodeAcademy Kids“ mācās bez maksas. „CodeAcademy Kids“ nekonkurē ar formālo izglītību, mēs strādājam plecu pie pleca – akadēmija sadarbojas ar Viļņas, Kauņas un Klaipēdas skolām un māca to skolēnus programmēt. Protams, mācīties patīkamā un aicinošā vidē ir vēl vienkāršāk, tāpēc „CodeAcademy Kids“ apņēmas īstenot vēl vienu misiju – atjaunot skolu infrastruktūru un renovēt IT klases.

 

Akadēmija vēlas, lai pēc iespējas vairāk bērniem tiktu sniegta iespēja iepazīties ar tehnoloģijām interesantā un pievilcīgā veidā.

 

Mēs, CodeAcademy esam pilnībā droši un pārliecināti par faktu, ka nākotnes darbos un profesijās bez tehnoloģijām un IT neiztikt. Tāpēc, CodeAcademy Kids paredz ātrāku un efektīvāku bērnu iepazīstināšanu un sadraudzēšanos ar tehnoloģijām, lai bērni spētu tās izmantot savā labā, veicinot ātrāku sevis atrašanu, kas palīdzēs neapmaldīsies darba tirgū un ikdienā. Lai uzsāktu mācīties IT un programmēšanu, nav vajadzīgas īpašas iemaņas – pietiek ar bērna ziņķārību un vēlmi pavadīt kvalitatīvu laiku pie datora. Ļoti svarīgi ir tas, lai iepazīšanās ar tehnoloģijām būtu jautrs, patīkams un interesants, tajā pašā laikā mērķtiecīgs, bērnu interesēm atbilstošs process, kurš motivē pilnveidoties un sniedz jaunus pārbaudījumus.

 

Tieši tāpēc „CodeAcademy Kids“ aicina augt un programmēt savu nākotni kopā!