Latvijā darbu sāk pirmā tiešsaistes izglītošanās platforma – Mājskola.lv

No šī gada 8. aprīļa savas durvis ir vērusi Latvijā pirmā tiešsaistes izglītošanās platforma Mājskola.lv 

Mājskola aicina bērnus, jauniešus un pieaugušos, kas vēlas uzlabot savas zināšanas, tādējādi arī palīdzot bērniem ar īpašām vajadzībām.

FOTO: Shutterstock.com

Mājskola aicina bērnus, jauniešus un pieaugušos, kas vēlas uzlabot savas zināšanas, tādējādi arī palīdzot bērniem ar īpašām vajadzībām.

Šī ir vieta, kur bērniem satikties ar skolotājiem – “mēs tos esam nosaukuši par zinātājiem, jo ne visi, kas kaut ko zina, ir skolotāji”, apgalvo projekta idejas autore un viena no īstenotājām Rita Riekstiņa. Mājskolas būtība ir būt pieejamākiem, dot iespēju ikvienam bērnam uzlabot savu zināšanu līmeni, sagatavoties kontroldarbiem, pārbaudes darbiem, izpildīt mājasdarbus vai vienkārši uzzināt vairāk par sev interesējošu tēmu. Nodarbības notiks tiešsaistē, interneta vidē, kas sniedz daudz plusus gan bērniem, gan vecākiem, gan zinātājiem. 
 

“Ideja par šādas mājaslapas nepieciešamību radās jau diezgan sen, kad dienu no dienas redzu savu un citus bērnus daudz laiku pavadām pie mobilajām ierīcēm, taču šis laiks nav pavadīts vērtīgi. Meklējot privātskolotāju, ģimenes saskaras ar daudz problēmām – nav vienotas datu bāzes, kur meklēt skolotāju, vecāki nevēlas uzticēties un atstāt skolotāju mājās vienu ar bērnu, skolotājs prasa papildus samaksu par laiku, ko pavada ceļā pie bērna un daudzi citi. Kad bērns atnāk mājās no skolas, viņa iemīļotajā planšetē vai datorā var būt kāds, kas palīdz mācībās. Tāda realitāte soli pa solim aizvedusi pie idejas īstenošanas”, stāsta Rita Riekstiņa.

 

Mājskolas būtība ir būt pieejamākiem, dot iespēju ikvienam bērnam uzlabot savu zināšanu līmeni, sagatavoties kontroldarbiem, pārbaudes darbiem, izpildīt mājasdarbus vai vienkārši uzzināt vairāk par sev interesējošu tēmu. 

Reklāma
Reklāma

Projekta idejas pamatā ir mūsu sapnis par līdzvērtīgu – zinošu un atvērtu sabiedrību, par bērniem, kuri pieņem, saprot un smaida viens otram. Biedrības, kura īsteno šo projektu, viena no galvenajām rūpēm ir bērni ar funkcionālajiem traucējumiem, bērni, kuri aug sociāli, materiāli un emocionāli atšķirīgos apstākļos. Mājskola ir veids, kā mēs visi varam palīdzēt viņiem uzlabot intelektuālo līmeni, palīdzēt sociālajā komunikācijā, kļūt par saprastiem un pieņemtiem sabiedrības locekļiem. ”Mēs dosim šiem bērniem iespēju saņemt zinātāju palīdzību bez maksas, kas tiks segta no ziedojumiem un ienākumiem no nodarbībām”, uzsver Rita Riekstiņa. 
 

Viena no projekta līdzautorēm Kristīne Simsone, idejas īstenošanā iesaistījās, jo krietnu laiku dzīvoja ārzemēs un saskārās ar skarbu realitāti – latviešu bērni aizmirst savu valodu, maz zina par tās kultūru, vēsturi un ģeogrāfiju. ”Nodarbības attālināti ir ļoti nepieciešamas diasporas latviešu bērniem, kuri aizbraukuši svešā zemē aizmirst par savām saknēm”, stāsta Kristīne.

Mājskola aicina bērnus, jauniešus un pieaugušos, kas vēlas uzlabot savas zināšanas, tādējādi arī palīdzot bērniem ar īpašām vajadzībām. Tāpat aicinām arī pieteikties jaunus zinātājus, kam ir, ko dot Latvijai un pasaulei. Vairāk informācijas un par iespējām pieteikties mājskolai varat meklēt šeit www.majskola.lv