Aptauja: Katrs septītais skolu atceras ar "zobu sāpēm"

Lai arī katrs trešais iedzīvotājs atzinis, ka skolā pavadītais laiks ir bijis labākais mūžā, katrs otrais jeb 53% aptaujāto skolas solā vēlētos atgriezties ne ilgāk kā uz vienu dienu. Turpretim teju katrs septītais respondents norādījis, ka skolu atceras ar "zobu sāpēm" un noteikti nevēlētos tur otrreiz atgriezties, secināts tirdzniecības centra "Domina Shopping" pircēju aptaujā.

12% aptaujas dalībnieku skola asociējas ar špikeru rakstīšanu. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

12% aptaujas dalībnieku skola asociējas ar ''špikeru" rakstīšanu. Publicitātes foto.

 

 

Tomēr teju katram otrajam jeb 48% pircēju vislabākās skolas atmiņas saistās ar klases biedriem, 18% respondentu atmiņā palikušas skolotājas, savukārt 12% joprojām atminas, kā rakstījuši "špikerus". Vien 8% no skolas laikiem prātā palicis izlaidumu laiks, kā arī grāmatas un obligātā literatūra. Turklāt kā liecina aptaujas rezultāti, mācību priekšmetu vidū, kas tiek pieminēti ar "labu vārdu", visbiežāk tiek minēta matemātika, latviešu valoda, svešvalodas un mājturība. 

 

Reklāma
Reklāma

Vaicāti par 1.septembra jeb Zinību dienas nozīmi katra skolēna dzīvē, teju 40% respondentu norādījuši, ka pirmais mācību gada sākums nebūtu iedomājams bez jauna aģērba. Tāpat nozīmīgāko Zinību dienas "atribūtu" vidū minēti ziedi skolotājai, jauns penālis un rakstāmlietas. Turklāt gandrīz katrs trešais aptaujas dalībnieks norādījis, - ja būtu iespēja atgriezties skolas solā, tad mugurā tiktu vilkts svinīgs melni balts apģērbs, kas atbilstu jaunākām modes tendencēm. Turpretim 11% pirmajā septembrī ģērbtos tā, lai izceltos pārējo klases biedru vidū - koši, krāsaini un pamanāmi. 

 

Aptauja veikta tirdzniecības centra mājas lapā augusta vidū, un tajā piedalījās 408 respondenti.