Ko pirmklasnieks var saņemt bez maksas?

Jaunajā mācību gadā skolas gaitas sāks par 6000 skolēnu mazāk nekā pērn, slēgtas 17 vispārējās izglītības iestādes. Savukārt pirmklasnieku skaits pieaudzis par 1500 skolēniem, kuriem tiek piedāvāti dažādi bonusi – vizināšanās ar tramvaju un zirga pajūgu, saldējums un maize, burtnīca un pildspalva, kā arī tālrunis un dzīvības apdrošināšana. To visu 1. septembrī bez maksas var saņemt pirmklasnieks, vēsta www.kasjauns.lv.

Foto iesūtījusi Liene Tolka, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījusi Liene Tolka, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma.

Sabiedriskais transports par brīvu
Vairākas pašvaldības pirmajā skolas dienā skolēniem dāvina bezmaksas vizināšanos. 1. septembrī visi skolēni Liepājas tramvajos un autobusos varēs braukt par brīvu.
Savukārt Jūrmalas maršrutu autobusos 1. un 2. septembrī bez maksas varēs braukt tikai Jūrmalas skolēni. Tā ir vēstīts kūrortpilsētas oficiālajā interneta mājaslapā. Tur gan nav teikts kā kontrolieri un šoferi spēs atšķirt vai konkrētais bērns ir vai nav skolēns no Jūrmalas.

Zinību diena muzejos
Arī Latvijas muzeji 1. septembrī ir kļuvuši dāsni – vieni ir īpaši draudzīgi, citi atkal skopāki, jo ciemos gaida tikai pirmklasniekus.
Rīgas Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs bezmaksas apmeklējumu piedāvā visiem skolēniem..
Savukārt Ventspils muzejā bez maksas 1. septembrī ielaidīs tikai pirmklasniekus ar vienu pavadoni. Talsu novada muzejs pirmajā skolas dienā pirmklasniekiem ir mazliet dāsnāks, jo tur viņi bez maksas muzejā ielaidīs arī abus mazā skolasbērna vecākus.
Toties Āraišu arheoloģiskais muzejparks bez maksas ielaidīs ne tikai pirmklasnieku, bet arī visu ģimeni, droši vien, vecvecākus, māsas un brāļus ieskaitot. Tāpat pirmklasniekus ar ģimenēm uz bezmaksas vizīti ciemos gaida arī Dabas muzejs Rīgā.

Sarunas bez maksas
Uz jauniem klientiem 1. septembrī cer arī „Tele 2” un LMT. „Tele 2” līdz 15. septembrim pirmklasniekiem dāvina gan jaunu telefonu, gan „Zelta zivtiņas” sākumkomplektu.
Savukārt LMT pirmklasniekiem jaunu telefonu piedāvā ar „O!Kartes” komplektu. Tikai apmaiņā būs jādod kādu pasaku grāmatu. Lai dabūtu telefonus pirmklasniekam ar kādu no vecākiem jādodas uz dīleru centriem.

Burtnīcas, atstarotāji, maize un zīmuļi
Latvijas produktu reklamētājs „Zalā karotīte” ar savu patronu Valdi Zatleru priekšgalā 1. septembrī visiem pirmklasniekiem dāvinās burtnīcas, lai jau no pirmās skolas dienas bērnus pieradinātu pie veselīgas pašmāju produkcijas.
Latvijas produkciju – rudzu maizi dāvinās arī „Hanzas maiznīca”, bet ne visiem pirmklasniekiem - tikai 40 skolās Rīgā, Jūrmalā un Rēzeknē. Klāt maizes riecienam nāks arī atstarotājs.
Savukārt Ventspils pilsētas un novada pirmklasnieki saņems tikai „pliku” atstarotāju bez maizes – ar basketbola kluba „Ventspils” simboliku.
Toties Liepājas pirmklasnieki atstarotāja vietā saņems jaunu krāsojamo grāmatu „Līvas un Pēča ceļojums vēsturē”, ko izdevusi Liepājas dome.
Savukārt Rēzeknes novada pirmklasnieki saņems gluži praktisku dāvanu – skolas piederumu komplektu desmit latu vērtībā, ko sarūpējusi vietējā vara. Komplektā būs šķēres, līme, akvareļu krāsas, zīmēšanas bloki, krāsainais papīrs, pasteļkrītiņi, plastilīns, krāsu zīmuļi un flomāsteri

Garam un vēderam
Vairākas kultūras iestādes jauno mācību gadu piedāvā atzīmēt ar kultūras pasākumu apmeklējumu. Tā, piemēram, kinoteātris „Rīga” par pusotru latu izrādīs filmu par surikātiem. Bet par pāris latiem uz koncertiem aicina „Jumprava” pie Triangula bastiona Vecrīgā un „Triānas parks” Siguldā.
Savukārt virkne restorānu un kafejnīcu pirmklasniekiem un arī citu klašu skolēniem piedāvā svētku atlaides. Tā kā pirms dodaties uz kādu lepnu krogu ieturēt jaunā mācību gada svētku maltīti apjautājieties vai tur nav atlaides.
Sevišķi skaista un garda mielošanās pirmklasniekiem būs Dikļu pilī, kur viņiem piedāvās bezmaksas vizināšanos zirgu pajūgā un paša šefpavāra gatavotu saldējuma porciju.
Arī Jaunmoku pilī pirmklasnieks tiks pie kāruma restorānā „Liepaleja” un piedevām vēl zīmēšanas bloka un pildspalvas.

Pirmklasnieka finanšu ābece
„SEB dzīvības apdrošināšana” pirmklasniekiem uz gadu dāvina nelaimes gadījumu apdrošināšanu. Visi Latvijas pirmklasnieki, uzsākot skolas gaitas, saņems „SEB dzīvības apdrošināšanas” dāvāto nelaimes gadījumu apdrošināšanu uz vienu gadu ar riska segumu 1000 latu apmērā.
Savukārt „Norvik” banka pirmklasnieku vecākiem piedāvā šogad iesaistīties depozītu akcijā „Mācību depozīts”, kurā noformējot depozītu uz vienu mēnesi, esošā likme tiek palielināta par 0,1%, bet, noformējot depozītu uz sešiem mēnešiem un vairāk, likme palielinās par 0,5%. „Norvik” banka sola arī pārsteigumu balvas tiem, kuri būs izmantojuši šo piedāvājumu.

 

IZLASI ARĪ: SKOLAS GAITAS SĀKS PAR 6000 SKOLĒNIEM MAZĀK

Teksts: Elmārs Barkāns, www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma