Nabadzības dēļ skolas gaitas neuzsāks gandrīz 3000 bērnu

Pēdējā pusgada laikā trūcīgo cilvēku skaits Latvijā ir gandrīz dubultojies, tāpēc šogad 1.septembrī skolas gaitas nebūs iespējams uzsākt gandrīz 3000 bērnu, turklāt ar katru gadu viņu kļūst arvien vairāk.

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Statistika ir skaudra — pēdējā pusgada laikā trūcīgo cilvēku skaits Latvijā ir gandrīz dubultojies, jūnijā sasniedzot 153 596 personas.
Šo cilvēku vidū ir gan tādi, kuriem nav naudas pārtikas iegādei un mājokļa uzturēšanai, gan arī vairāki tūkstoši ģimeņu, kuras savam pirmklasniekam nevar atļauties iegādāties skolai nepieciešamās lietas.

Šī iemesla dēļ šogad 1.septembrī skolas gaitas nebūs iespējams uzsākt gandrīz 3000 bērnu, turklāt ar katru gadu viņu kļūst arvien vairāk.

Lai palīdzētu trūcīgo ģimeņu pirmklasniekiem, ziedot.lv uzsācis akciju Skolas soma, aicinot cilvēkus ziedot skolai nepieciešamās lietas vai naudu, lai palīdzētu trūcīgajām ģimenēm, aizvadot bērnus skolas gaitās. Mantas iespējams nodot ziedot.lv birojā, tāpat veikalos "Rimi" pie kasēm izvietotajās ziedojumu kastītēs vai zvanīt uz tālruni 90006383, ziedojot vienu latu. Saziedotās lietas tiks izsniegtas trūcīgajām ģimenēm vai arī tiks pasniegta dāvanu karte skolas lietu iegādei.

Reklāma
Reklāma