No Harija Potera līdz Zvaigžņu kariem: populārākie LEGO komplekti un sērijas

LEGO komplekti – kā maziem bērniem, tā pieaugušajiem – ierindojas vispirktāko rotaļlietu TOP augšgalā. Un ne velti! LEGO klucīšiem piemīt vērtība, kas nekad nav izgājusi no modes jau kopš pirmo LEGO konstruktoru parādīšanās veikalu plauktos.
LEGO klucīšiem piemīt vērtība, kas nekad nav izgājusi no modes jau kopš pirmo LEGO konstruktoru parādīšanās veikalu plauktos.

FOTO: Publicitātes foto

LEGO klucīšiem piemīt vērtība, kas nekad nav izgājusi no modes jau kopš pirmo LEGO konstruktoru parādīšanās veikalu plauktos.

Pats pirmais LEGO komplekts tika radīts tālajā 1956. gadā, – Garāža ar automātiskajām durvīm, kas bija pirmais modelis 236. LEGO sērijā. Tā bija tiem laikiem absolūti revolucionāra rotaļlieta un kolekcionāru vidū šī komplekta vērtība arvien pieaug. 

 

LEGO spējis stāvēt pāri pārejošām tendencēm, kas skaidrojams ar šo konstruktoru augsto kvalitāti, pozitīvo ietekmi uz bērnu attīstību un piemērotību visām vecuma grupām. Taču tas, ar ko LEGO ražotie konstruktori spēj noturēt, pārsteigt un arvien iepriecināt savus fanus, ir uzņēmuma LEGO Group spēja sekot līdzi aktualitātēm, piedāvājot arvien jaunas, aizraujošas, košas un detaļām bagātas LEGO sērijas.

 

Kādi ir populārākie un pirktākie LEGO komplekti un ar ko tie ir īpaši?

 

LEGO konstruktori kā bērniem, tā pieaugušajiem

 

Lego Duplo

Bērniem līdz 6 gadu vecumam ir plašs LEGO konstruktoru klāsts, kas radīts no lielāka izmēra, ergonomiskiem un košiem klucīšiem LEGO Duplo sērijā. Tā ir viena no pirktākajām LEGO sērijām, kā arī viena no iecienītākajām bērnu rotaļlietām, ko vecāki izvēlas bērniem no aptuveni pusotra gada vecuma.

 

Kā novērojuši vecāki, LEGO Duplo piemēroti ne tikai mazuļiem, bet ar tiem ļoti labprāt spēlējas arī lielāki bērni.

 

LEGO Duplo iespējams izmantot ne tikai kā konstruktorus, bet to detaļas un tēli ir izmantojami arī kā nelielas rotaļlietas pašas par sevi, līdz ar to bērns ar tiem sākotnēji var apgūt krāsas, formas, ciparus, dažādu priekšmetu nozīmi. Lēnām attīstot sīko pirkstu motoriku, bērns iemācās klucīšus savā starpā savienot, tādējādi komplekts iegūst jaunu vērtību un nozīmi.

 

LEGO Duplo ir tā rotaļlieta, kas lieliski palīdzēs bērnam palēnām apgūt iemaņas rotaļāties pašam, bez vecāku līdzdalības. 
 

LEGO Creator 3in1

Atkarībā no izvēlētā modeļa, šie ir salīdzinoši lēti LEGO komplekti, kas piemēroti, lai iepazīstinātu bērnu ar šo rotaļlietu un saprastu, vai viņam par to vispār būs interese. To popularitāte ir skaidrojama ar trīs vienā konceptu, kas nozīmē, ka vienu modeli bērns var salikt trīs dažādās variācijās.

Tas bērnos rada papildu interesi un palīdz attīstīt radošumu un izdomu, mācoties pašiem veidot savus modeļus un formas. Ņemot vērā to, ka LEGO klucīši ir savstarpēji savienojami neatkarīgi no sērijas (izņemot LEGO Duplo), tas ir papildu pluss. Jo plašāka LEGO kolekcija, jo vairāk iespēju bērnam radīt pašam savus modeļus.

 

LEGO Creator 3in1 ir piemēroti bērniem no aptuveni 6 gadu vecuma un ir viens no variantiem, uz ko pāriet, kad bērns ir jau izaudzis no LEGO Duplo. 

 

LEGO City un LEGO Friends 

Reklāma
Reklāma

 

Divas no visu laiku pirktākajām un populārākajām LEGO sērijām. Nosacīti iedalāmas puišiem un meitenēm paredzētās sērijās, tomēr to daudzveidīgie, detaļām bagātie modeļi aizrauj visus.

 

Tas, ar ko šīs sērijas ieguvušas tik milzīgu popularitāti, ir to plašā konstruktoru daudzveidība, kas bērnam ļauj izveidot pašam savu LEGO pasauli. Turklāt tie nemitīgi tiek papildināti ar aizvien jauniem komplektiem.

 

Bērnam ir iespēja salikt pašam savu ugunsdzēsēja depo, policijas iecirkni, dzelzceļu, slimnīcu, veterināro slimnīcu, kafejnīcas, dažādus transportlīdzekļus, visdažādākās ēkas, kā arī ainas no lauku un savvaļas dzīves, dažādām profesijām utt.

 

Visus komplektus iespējams savstarpēji apvienot un pārveidot, ļaujot vaļu bērna fantāzijai, turklāt sīkās, reālajai dzīvei līdzīgās, līdz niansēm pārdomātās detaļas šo konstruktoru likšanu padara īpaši interesantu. 
 

LEGO Marvel

Jau lielākiem un pieredzējušākiem LEGO faniem LEGO Marvel sērijas komplekti ataino dažādus supervaroņus, tēlus un ainas no visiem zināmajām Marvel filmām.

Šajā sērijā ir gan tā saucamie kolekciju modeļi, kas ir krietni sarežģītāki un aizraus arī pieaugušos, kas vēlas pavadīt ilgāku laiku, liekot vienu modeli, gan arī mazākiem bērniem paredzēti komplekti, kas fano par Spaidermenu, Betmenu un citiem iemīļotiem supervaroņiem.

 

Kā zināms, supervaroņi nekad neiziet no modes, līdz ar to arī šī sērija nezaudē savu aktualitāti. 

 

LEGO Star Wars, LEGO Jurassic World un LEGO Harry Potter

Trīs sērijas, kas radītas, ņemot vērā šo kases grāvēju panākumus visā pasaulē. Ja Harry Potter un Jurassic World sērijas komplekti piemēroti arī mazākiem bērniem, tad LEGO Star Wars sērija kļuvusi par kolekcionāru un Star Wars sāgas īstenu fanu iecienītiem komplektiem.

 

Sākot no vienkāršākiem līdz ļoti apjomīgiem modeļiem ar šiem LEGO iespējams patiesi iepriecināt šo filmu fanus, ļaujot visas uz kino ekrāna redzētās ainas izspēlēt vēlreiz un vēlreiz, radot arvien jaunus piedzīvojumus. 

 

LEGO par izdevīgām cenām 

Latvijā vēl nav atvērts specializēts LEGO veikals, tomēr ļoti plašu un daudzveidīgu LEGO komplektu klāstu piedāvā interneta veikals 1a.lv.

Šeit pieejami ne vien populārākie un pirktākie LEGO, bet arī dažādi ne tik zināmi komplekti, kas ļaus papildināt kolekciju arī ar neredzētākiem modeļiem. Sev piemērotu komplektu šeit atradīs ne vien mazie LEGO fani, bet arī pieaugušie, kas labprāt atpūšas, liekot sarežģītākus un krietni vien apjomīgākus modeļus.

 

Tas, kas iepirkšanos 1a.lv padara īpaši patīkamu, ir SMART Net kluba sniegtās priekšrocības, kas ļauj iegādāties LEGO pat ar vairāk kā 50 % atlaidi.

Saistītie raksti