Rotaļlietas, ko piedāvāt bērnam, ja vecākiem jāstrādā

Teju katrs maza bērna vecāks aizvadītā gada laikā varēja pārbaudīt, cik izdomas bagāta ir viņa fantāzija, lai nodarbinātu savu bērnu laikā, kamēr pašam jāpiedalās “online” sapulcē vai vienkārši jāpaveic darba uzdevums. Attālinātais darba režīms lielākoties joprojām nav atcelts, taču idejas gan var būt izsīkušas. Ieskaties, varbūt kaut kas no šeit minētā var kļūt par aizraujošu “aukli” tavam bērnam!
Rotaļlietas, ko piedāvāt bērnam, ja vecākiem jāstrādā

FOTO: Shutterstock.com

Izvēloties rotaļlietu, noteikti ņem vērā sava bērna intereses. Visticamāk, puika, kurš sirdī ir rūdīts karavīrs vai moču fans, negribēs un nespēs ilgāku laiku nosēdēt, mierīgi krāsojot vai kaut ko veidojot. Savukārt meitene – princešu fane – varētu nenovērtēt robotus u.tml. Tāpat nozīme ir bērna vecumam – ja rotaļlieta viņam būs par garlaicīgu vai par grūtu, viņš negribēs ar to spēlēties. Taču nebaidies arī paeksperimentēt, jo varbūt tavam šķietami mierīgajam pētniekam vēl padodas, piemēram, bungu spēlēšana vai viņam itin labi iet pie sirds spēlēšana “veikalos”, bet kādai feju meitenei var patikt arī robotu salikšana un pārveidošana vai iejušanās daudzstāvu garāžas sarga lomā. 

 

Izglītojošs sešstūris

Patiešām aizraujoša rotaļlieta bērniem no viena gada vecuma. Katrs no sešiem stūriem piedāvā iepazīt ko citu – pulksteni, zobratus, skaitīkļus, bīdāmas un grozāmas bildītes, ļaujot bērnam apgūt formas, krāsas, mājdzīvniekus un daudz citu lietu. 

 

 

Koka klucīšu komplekts (120 gab.)

Kurš gan nav būvējis koka pilis, un – jo lielāka, jo labāk! Krāsainie dažādu formu klucīši ļaus mazajam un arī lielajam arhitektam realizēt visfantastiskākās idejas, jo komplektā ir patiešām daudz un dažādu detaļu, lai īstenotu katru ieceri. 
 

 

Autostāvvietas

Ja nezini, kā patiešām nodarbināt savu mazo automehāniķi, lai mierīgi varētu pieslēgties online darba sapulcei, daudzstāvu autostāvvieta būs ideāla aukle! Izvēlies savam bērnam piemērotāko - ar  degvielas uzpildes staciju, liftu, automazgātavu, automašīnu darbnīcu un pat helikoptera nosēšanās vietu, būvlaukumu u.c.. Komplektos ietilpst arī mašīnītes, ne mazāk svarīgās ceļa zīmes un citas detaļas. Kādu krietnu laika sprīdi miers garantēts!

 

 

 

Bērnu bungas

Ja vien platība pieļauj un bērnam ir sava istaba, kur aiz aizvērtām durvīm iejusties bundzinieka lomā, tad šis būs ideāli piemērots komplekts mazajam mūziķim. Bungas ir izgatavotas no drošiem, augstas kvalitātes materiāliem, un komplektā ietilpst vienas lielās bungas, divas mazās un divas vidējās bungas, šķīvis, plastmasas vālītes un krēsliņš. 

 

 


Magnētiņu veidošanas komplekts

Radošs magnētu komplekts patiks bērniem ar mākslinieka dvēseli. Kāpēc? Jo magnēta pamatne ir jāizgatavo pašam, izmantojot veidnes, bet jau gatavais magnēts jāizkrāso. Komplektā ietilpst divi ģipša maisiņi, trauciņš maisīšanai, maisītājs, sešas dažādas krāsas, ota un magnētiskā jostiņa. Iespējams izveidot pat sešus dažādus magnētus. 

 


 

Mozaīka ar uzlīmēm

Šis nudien ir izcils komplekts, un jāteic – aizrauj arī pieaugušos. Uzdevums ir vienkāršs – ir attēls, kas sadalīts mazos, numurētos lauciņos, un ir uzlīmītes, kas jāpieskaņo katram ciparam. Aizraujoša nodarbe, kas attīsta arī roku sīko motoriku. 

 

 

 

Spēle “Maģiskais tetris”

Kurš gan no mums, vecākiem, nezina tetri – vienu no senākajām loģikas datorspēlēm, kuru nu ir iespēja spēlēt reālajā dzīvē. Tetris ir tāfele, kas jāpiepilda ar krāsainiem blokiem. Tie tiek iemesti cits pēc cita, līdz tāfele ir aizpildīta. Spēlētāja galvenais uzdevums ir novietot blokus vertikāli vai horizontāli tā, lai ietilptu iespējami vairāk bloku. Patiešām maģisks un aizraujošs tetris, kas palīdzēs nodarbināt bērnu ilgāku laiku. 

 

 

 

Saules robots “NASA”

Ja mājās ir sākumskolēns un viņam ir iespēja droši iziet ārā turpat pie mājas, tad šī rotaļlieta būs izcila aukle ilgāku laiku. To patiešām darbina saules gaisma, tāpēc nav jāizmanto baterijas, un robots vislabāk darbosies ārā saulainā dienā. 

Saules robots ir rotaļlieta “četri vienā” – no tā iespējams izgatavot četrus dažādus modeļus: lidmašīnu, robotu, kosmiskos transportlīdzekļus un astronautu. Robota salikšanai nav nepieciešami papildu instrumenti vai līme. Pamatā ir jāsamontē saules modulis un motors, atlikušos elementus var modificēt vēlamajā rezultātā. 

 

 

Rotaļu veikals ar aksesuāriem 

Lomu spēles vienmēr ir aizraujošas, un šis bērnu rotaļu veikals ar kases aparātu un daudz citu piederumu ieinteresēs ikvienu mazo uzņēmēju. Turklāt, nospiežot pogu, kases aparātam atveras atvilktne, kurā ir banknotes, bet skeneris rāda īstas preču cenas. Komplektā ietilpst arī svari, uzlīmes ar cenām un virkne dažādu pārtikas produktu. 

 

 

Ziedu feju komplekts

Šķiet, katrai mazai dāmai kaut reizi ir gribējies kļūt ne tikai par princesi, bet arī par feju ar burvju nūjiņu. Šī rotaļlieta palīdzēs ienirt brīnumainajā un noslēpumainajā feju pasaulē, turklāt katra var izrotāt fejas spārnus ar ziediem, kurus pati izkrāsojusi. Komplektā ietilpst arī ūdens dzirnavas. 

 

Vairāk par iecienītākajām dāvānām uzzini “ABC rotaļlietas" mājaslapas sadaļā TOP dāvanas!