Galda spēles svētkos

Klāt svētku laiks un beidzot mums visiem ir brīvas dienas, ko pavadīt ar tuvajiem. Kad ārā auksts un slapjš, kas gan var būt labāks par galda spēlēm ģimenes vai draugu lokā!

Vienmēr ir jauki saņemt dāvanā, ko vērtīgu, un galda spēle vienmēr ir dāvana ar pievienoto vērtību, jo liek visiem sanākt kopā

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vienmēr ir jauki saņemt dāvanā, ko vērtīgu, un galda spēle vienmēr ir dāvana ar pievienoto vērtību, jo liek visiem sanākt kopā

Lielākām ģimenēm un draugu grupām noteikti patiks vārdu minēšanas spēle komandām Codenames un skaistā kāršu spēle Dixit. Abas šīs spēles liek izmantot radošo domāšanu, jo ir balstītas uz asociācijām. Noteikumi ir pietiekami vienkārši, lai varētu uzreiz tajā pašā vakarā kopā ar visiem uzspēlēt!

 

Ja spēlēšanā iesaistās arī jaunākie ģimenes locekļi, tad visiem patiks spēle ICECOOL, kurā katram jāpierāda pirkstu veiklība, sitot ar knipjiem pingvīnus. Ja šī spēle jau ir mājās, tad to var apvienot ar ICECOOL2 un spēlēt vēl lielākā kompānijā ar jauniem noteikumiem! Arī Outfoxed, kurā visa ģimene darbojas kā detektīvu komanda, cenšoties noķert lapsiņu, kura nozagusi kūku! Jāmeklē pierādījumi un jāizpēta aizdomās turamie!

 

Ja jaunākie spēlētaji jau kādu laiku iet skolā, visiem patiks Pyramid of Pengqueen. Viens spēlētājs būs mūmija un, neredzot pārējo spēlētāju gājienus, centīsies uzminēt viņu atrašanās vietu un noķert viņus, kamēr pārējie spēlētāji centīsies savākt dārgumus, apmānot mūmiju. Noteikti patiks arī Carcassonne, kurā jābūvē ceļi, pilsētas, klosteri un jācenšas parādīt, kuram ģimenē ir viltīgākais un asākais prāts.

 

Ja brīvo laiku izvēlaties pavadīt divatā, tad arī ir iespēja uzspēlēt kādu spēli! Diviem spēlētājiem piemērota spēle ir Patchwork, kurā katrs var parādīt savas pužļu likšanas un laika plānošanas spējas, šujot segas. Varat pārbaudīt arī savas spējas sadarboties un iegrimt vienreizējā piedzīvojumā spēlējot Exit. Tas ir uzdevums mazā kastītē, kas liks jums minēt mīklas, domāt ārpus rāmjiem un uzticēties otram spēlētājam.

 

Ja pie galda sasēduši pieredzējušāki spēlētāji, varam ieteikt jau daudziem zināmo Catan, kurā var būvēt savas pilsētas, ciematus un tirgoties ar resursiem. Ja Catan jau spēlēta, patiks arī Stone Age, kurā spēlētāji sūta pēc resursiem savus cilvēciņus. Tos nedrīkst aizmirst pabarot, citādi nāksies zaudēt punktus! Lieliskas ir arī jaunā detektīvu spēle Chronicles of Crime un Robinsons Krūzo, kurā visiem sadarbojoties ir jāizdzīvo uz pamestas salas!

 

Reklāma
Reklāma

 

Ja tomēr gribas izbaudīt brīvās dienas mierā, var ļaut sev un bērniem iegrimt skaistās puzlēs un prāta mežģos. Uz mirkli atslēgt ikdienas rūpes un pievērst prātu loģikas uzdevumiem un 3D puzlēm.

 

Vienmēr ir jauki saņemt dāvanā, ko vērtīgu, un galda spēle vienmēr ir dāvana ar pievienoto vērtību, jo liek visiem sanākt kopā. To var uzspēlēt uzreiz pie svētku galda! Izvēlieties pārdomātas dāvanas, lai svētki būtu gaišāki!