Deja ar apelsīnu, mafijas meklēšana un citas spēles

Nereti ir dažas spēles, kas tiek spēlētas visās tikšanās reizēs. Varbūt ir laiks pamēģināt jaunas?

Foto iesūtījusi Signe Saulīte, mammam.lv reģistrētā mamma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījusi Signe Saulīte, mammam.lv reģistrētā mamma.

Mafijas meklēšana
Šai kāršu spēlei ir nepieciešamas pavisam parastas kārtis. No kāršu kavas paņemiet katram spēlētājam pa vienai kārtij. Piemēram, ja ir seši spēlētāji, paņemiet sešas kārtis. Kopā ar spēlētājiem izraugieties, kura no šīm kārtīm būs mafijas kārts. Vēlāk tā parādīs, kurš ir mafija. Tālākā spēles gaita ir šāda.
Spēles vadītājs sajauc kārtis un izdala tās spēles dalībniekiem. Neviens, protams, nezina, kuram ir tikusi mafijas kārts.
Spēlētāji sarunājas par vienalga kādu tematu. Turklāt mafija neuzkrītoši pamirkšķina ar aci vienam spēlētājam. Upuris sauc: "Es esmu sagūstīts!"
Pārējiem spēlētājiem nu ir jāmēģina atrast mafija. Kam ir kādas aizdomas, tas saka: "Es kaut ko zinu!" Tiklīdz vēl otrs spēlētājs izsaka aizdomas, spēles vadītājs dod komandu: "Viens, divi, trīs, aiziet!" Abi spēlētāji norāda uz aizdomīgo personu.
Ja viņi norāda uz vienu un to pašu spēlētāju, tad tam ir jāatklāj sava kārts. Viņš ir atmaskots, jo viņa vajātāji bijuši vienisprātis, un kārts laikam ir īstā.
Taču ja viņi norāda uz dažādiem spēlētājiem, neviena kārts netiek atklāta, un spēli sāk no jauna.

Deja ar apelsīnu
Jo vairāk bērnu piedalās, jo deja ir jautrāka. Rotaļnieki sastājas pa pāriem. Pāri dejo sakļautām pierēm, turklāt starp tām ir ievietots apelsīns. Kuram no pāriem izdosies visilgāk nodejot, nepazaudējot apelsīnu?

Sveiks, kaimiņ!
Visiem spēles dalībniekiem aizsien acis. Spēles vadītājs saved kopā divus dalībniekus. Abi sarokojas. Kurš uzminēs, ar kuru kaimiņu viņš tieši sasveicinās?

Spēle ar spieķīti
Aizsieniet vienam spēlētājam acis un iedodiet spieķīti. Pārējie dejo aplī ap viņu. Beidzot "aklais" ar spieķīti norāda uz vienu līdzspēlētāju. Tas tūlīt satver spieķīti. "Aklais" tagad uzdod viņam jautājumu, uz kuru attiecīgajam dalībniekam izmainītā balsī jāatbild.
Ja "aklais" uzmin, kurš ar viņu runāja, lomas tiek mainītas. Ja neuzmin, deja turpinās, un "aklajam" jāturpina minēt.

Apgrieztais katliņš
Iecienīta dzimšanas dienas spēle. Aizsieniet gaviļniekam acis. Kad esat drošs, ka bērns neko neredz, iedodiet viņam koka karoti un istabas vidū nolieciet uz grīdas katliņu, turklāt apgrieztā stāvoklī. Zem katliņa paslēpiet mazu pārsteigumu.
Jubilārs rāpo pa istabu un meklē katliņu. Ja viņš to atrod, tad trīsreiz uzsit pa katliņu ar koka karoti. Bērns tagad drīkst noņemt acu apsēju un palūkoties, kas slēpjas zem katliņa. Nākamajās kārtās spēlē iesaistās ciemiņi.
 

Izmantotā literatūra: 313 spēles telpās, brīvā dabā, ceļojumā. R.: Jumava, 2008. www.jumava.lv

Reklāma
Reklāma