Svarīgākais, kas pusaudzim jāzina, pirmo reizi dodoties uz Positivus. Festivāla FOTO

Pielādēts telefons, ūdens pudele, atbilstošs apģērbs – šie ir tikai daži svarīgi punkti, ko ņemt vērā, ja pusaudzis pirmo reizi dodas uz festivālu "Positivus". Tā rīkotāju pārstāve Elva Lorence "Mammamuntetiem.lv" uzsver – ja šis ir jaunieša pirmais festivāls, arī pūlis un skaļums var radīt viņam apjukumu un pat paniku.
Ņem vērā: esot pūļa vidū, nepieredzējušam cilvēkam var veidoties panika, kļūt slikti

FOTO: Shutterstock.com

Ņem vērā: esot pūļa vidū, nepieredzējušam cilvēkam var veidoties panika, kļūt slikti

Kā vienu no svarīgākajiem drošības punktiem Elva Lorence vairākkārt min izvairīšanos no atrašanās pūļa vidū: “Nevajag iet pūļa vidū. Jaunietim pirmajā reizē vai apmeklētājiem ar mazākiem bērniem labāk vērot koncertu no malas. Esot pūļa vidū, nepieredzējušam cilvēkam var veidoties panika, kļūt slikti. Arī no skaļuma var nobīties un apjukt. Māksliniekiem ir savi fani, kurus viņi, protams, mēģina iekustināt, tāpēc jauniešiem, kas neko no tā iepriekš nav baudījuši, tas var būt pat bīstami.”

 

Tāpat “Positivus” pārstāve iesaka atgādināt bērniem un jauniešiem vispārzināmus drošības noteikumus gan saistībā ar uzticēšanos svešiniekiem, gan visu, kas attiecas uz apreibinošu vielu lietošanu un smēķēšanu, gan arī to, kā uzmanīt savas mantas un kā rīkoties, ja kaut kas pazūd, un visu, kas saistās ar drošu pārvietošanos sabiedriskās vietās. 

“Ļoti svarīgi, lai bērnam ir līdzi telefons ar pilnu bateriju. Gadījumā, ja viņš nozūd, apmaldās vai apjūk, bērns varēs piezvanīt,” pauž Elva Lorence un piebilst, ka jaunietim vajadzētu vēl pirms festivāla vai vismaz tā sākumā iepazīties un iegaumēt, kur “Positivus” teritorijā atrodas kāds no vairākiem info punktiem, medpunkti, ja paliek slikti, un citas svarīgas vietas, kas var būt nepieciešamas. “Tāpat var doties pie apsargiem, ja kaut kas notiek. Nevajag baidīties vai kautrēties lūgt palīdzību viņiem vai kādam līdzcilvēkam, ja kaut kas notiek,” uzsver “Positivus” pārstāve. 
 

 

Cita būtiska informācija

 

Kā nokļūt? 

Positivus festivāls šogad norisināsies Lucavsalas D daļā un līdz festivāla lokācijai visērtāk nokļūt:
   1. Izmantojot sabiedrisko transportu:

  • 5 minūšu gājiena attālumā no festivāla lokācijas atrodas pietura “Lucavsala”, kurā piestāj 4. un 19. trolejbuss;
  • 15 minūšu gājiena attālumā no festivāla lokācijas atrodas pietura “Mūkusalas rotācijas aplis”, kurā piestāj 10. autobuss, 4. trolejbuss un 19. trolejbuss;
  • 25 minūšu gājiena attālumā no festivāla lokācijas atrodas pietura “Elijas iela”, kurā piestāj 7. tramvajs;
  • 25 minūšu gājiena attālumā no festivāla lokācijas atrodas pietura “Viesītes iela”, kurā piestāj 10. tramvajs;
  • 30 minūšu gājiena attālumā no festivāla lokācijas atrodas pietura “Laivu iela”, kurā piestāj 27. trolejbuss, 10. autobuss un 26. autobuss.
     

 2. Izmantojot velosipēdus, kurus būs iespējams novietot ārpus festivāla teritorijas tam paredzētajā Nestes mobilitātes punktā.
  

 3. Dodoties uz festivālu ar kājām. 
   

 4. Izmantojot tādus koplietošanas transportlīdzekļus kā elektroniskos skūterus, kurus būs iespējams novietot TIKAI tam paredzētajā Nestes mobilitātes punktā. 

Koplietošanas transporta novietošana vietās, kurās tas varētu traucēt festivāla apmeklētāju plūsmām, tiks stingri uzraudzīta un sodīta no policijas puses.

 

Uzmanību, autovadītāj!

Speciālas autostāvvietas pie festivāla norises vietas netiks nodrošinātas un būs liegta piebraukšana līdz festivāla norises lokācijai. Arī automašīnu apstāšanās un stāvēšana Lucavsalas apkārtnē būs ļoti ierobežota un tiks stingri kontrolēta no Ceļu Policijas puses, lai neapgrūtinātu transporta kustību. 

Arī apstāšanas tikai pasažieru izlaišanai NAV ATĻAUTA un tiks īpaši uzraudzīta no Ceļu Policijas puses.
 

 

Būtiskākie noteikumi festivāla teritorijā

 

  • Pēc plkst. 22.00 jauniešiem līdz 16 gadu vecumam (ieskaitot) atrasties festivāla teritorijā bez pilngadīga pavadoņa ir aizliegts!
  • Festivāla norises vietā apmeklētāji var tikt pakļauti personisko mantu un dokumentu pārbaudei.
  • Festivāla rīkotājam ir tiesības neielaist teritorijā vai izraidīt no tās apmeklētājus, kuru uzvedība var traucēt festivāla norisei vai apdraudēt citu apmeklētāju drošību.
  • Festivāla norises laikā tiks slēgta pieeja Lucavsalas publiskajai peldvietai “Lucavsalas līcis”.
Reklāma
Reklāma

 

Festivāla teritorijā aizliegts ienest:
       ◦ jebkāda veida dzērienus un ēdienus (neatkarīgi no iepakojuma);
       ◦ profesionālo foto un video tehniku (ar noņemamu objektīvu), pašportretu statīvus (selfie sticks), GoPro kameru utt.;
       ◦ visa veida ieročus un pašaizsardzības ierīces;
       ◦ ienest un lietot narkotiskās vielas;
       ◦ ievest dzīvniekus;
       ◦ lietussargus;
       ◦ citus priekšmetus saskaņā ar festivāla detalizētajiem noteikumiem, kuri atrodami šeit.

 

Festivāla telšu pilsētiņa

Lai arī telšu pilsētiņas 

ietilpība nepārsniegs 2000 cilvēku skaitu, 

tomēr arī tajā jāievēro vairāki noteikumi, lai uzturēšanās festivāla telšu pilsētiņā būtu droša visiem apmeklētājiem.

 

  • Pēc plkst. 22.00 jauniešiem līdz 16 gadu vecumam (ieskaitot) atrasties festivāla telšu pilsētiņas teritorijā bez pilngadīga pavadoņa!

 

  • Telšu pilsētiņas teritorijā aizliegts:
  1. lietot atklātu uguni (tai skaitā sveces, grilus, eļļas lampas, lāpas u.tml.);
  2. lietot skaņu pastiprinošas iekārtas, t.sk. portatīvos skaļruņus laika posmā no 2.00 naktī līdz 9 .00 rītā;
  3. ienest alkoholiskos dzērienus;
  4. ienest un lietot narkotiskās vielas;
  5. ar savu uzvedību apdraudēt citu apmeklētāju drošību;
  6. ievest jebkādus pārvietošanās līdzekļus, izņemot kemperus ar derīgu kemperu biļeti;
  7. bojāt citu apmeklētāju īpašumu.

 

  • Telšu pilsētiņas apmeklētājiem, pametot telšu pilsētiņu, jāparūpējas, ka tiek sakopta sava vieta, kā arī jāpārliecinās, ka netiek atstāti atkritumi.
     

Citi praktiski ieteikumi


Pirms festivāla apmeklējuma iepazīsties ar laika prognozi! Ja paredzēts karsts laiks, ņem līdzi galvassegu un lieto pietiekami daudz šķidruma, lai pasargātu sevi no organisma atūdeņošanās. Ja paredzēts lietus, paņem lietusmēteli un atbilstošus apavus. 

Atceries! Festivāla teritorijā ir aizliegts ienest lietussargus.


Jaudīgās skaņas un ļaužu drūzmas dēļ festivāla rīkotāji iesaka neņemt līdzi mazus bērnus! Ja tomēr ierodies uz festivālu ar mazu bērnu, ieliec viņa kabatā vai iedod viņam zīmīti ar bērna datiem – vārdu, uzvārdu un savu tālruņa numuru. 
 

Lai gan lielā daļā festivāla zonu norēķināties par ēdieniem, dzērieniem, suvenīriem un visu citu varēs ar kartēm, drošībai tomēr paņem līdzi arī skaidru naudu.
 

Domā zaļi

Šogad, rūpēs par vidi un dabu, ir atļauts ierasties festivāla teritorijā ar atkārtoti lietojamām, tukšām, neplīstošām ūdens pudelēm un tukšām, caurspīdīgām kafijas krūzītēm, kurās būs iespēja uzpildīt Rīgas Ūdens punktā pieejamo dzeramo ūdeni, tādējādi samazinot dzeramā ūdens iepakojuma radītos atkritumus.
 

Iepazīsties laikus ar festivāla programmu oficiālajā mobilajā lietotnē Positivus'22, kas bez maksas pieejama Google Play un App Store veikalos.

 

Saistītie raksti