"Atsūtiet pierādījumus, ka mans bērns guļ pusdienlaiku!" Bērnudārza darbiniekiem nākas saskarties ar absurdām prasībām

"Atsūtiet man fotogrāfijas ar traukiem, ko bērns lieto ēšanas laikā”, "atsūtiet pierādījumus, ka bērns lietus laikā bija nojumē”, "atsūtiet trīs fotogrāfijas, ka bērns guļ diendusu” – ar šādām un līdzīgām prasībām nereti vien nākas saskarties pirmsskolas darbiniekiem.
Šis saraksts pārpublicēts arī sociālajā vietnē X ar parakstu: Kas notiek, kad woke sniegpārsliņu paaudze pati tiek pie bērniem.”

FOTO: Shutterstock.com

Šis saraksts pārpublicēts arī sociālajā vietnē "X" ar parakstu: "Kas notiek, kad woke sniegpārsliņu paaudze pati tiek pie bērniem.”

Kā liecina sociālajā tīklā "Facebook” ievietotais saraksts, prasības no vecāku puses nudien ir absurdas. Kā, piemēram, tiek prasīts atsūtīt fotogrāfijas ar traukiem, ko bērns lieto ēšanas laikā, tiek pieprasīti bērnudārza finanšu rādītāji, tiek prasītas fotogrāfijas kā pierādījums, ka bērns atrodas dārziņā un tajā arī guļ diendusu, kā arī tiek pieprasīti pierādījumi, ka bērns lietus laikā atradās nojumē.

 

Šis saraksts pārpublicēts arī sociālajā vietnē "X" ar parakstu: "Kas notiek, kad woke sniegpārsliņu paaudze pati tiek pie bērniem.” 

 

Ieraksts izsaucis plašu diskusiju vietnes lietotāju vidū – daļa norāda, ka bērnu pār-aizsardzība jau aizgājusi jaunā līmenī. Tā, piemēram, Anda, kas pati neilgu laiku ir strādājusi privātajā bērnudārzā, norāda, ka šādu prasību dēļ nav iespējams normāli pastrādāt.

 

Līva tikmēr atzīst, ka "pie šī visa gribētu arī pedagoga pret atbildes gājienu, lai [vecāki] atsūta, ko dara brīvdienās. Vai dodas pastaigāt, ko bērns ēd, cik vecāki bērnā iegulda naudu, vai [bērns] tiek vests uz teātriem, vai lasa priekšā grāmatas utt.”

Reklāma
Reklāma

 

Savukārt Miks uzsver, ka "tur ir dumji jautājumi, bet stress par to, kas notiek, kad vecāki nav klāt, ir pamatots." Vēl kāds norāda, ka "šādi pieprasījumi, protams, ir nesmuki, bet kāda vaina vecākam interesēties par to, kas notiek dārziņā?” 

 

Tikmēr "X" lietotāja Līga piekrīt, ka daudz kas paliek aiz bērnudārza durvīm: "Kad 9 gadus vecs bērns sāk stāstīt, ka bērnudārzā viņu lika kaktā, audzīte kliedza uz viņu, bet viņš to visu toreiz neprasa izstāstīt vecākiem un nezināja, ka pret viņu tā izturēties nedrīkst, es balsoju par to, lai bērnudārzā un skolās visu notiekošo fiksē videokameras.”

 

Avots: Jauns.lv

Saistītie raksti