"Man patīk balonu burti, bet man uzlīmes un krāsot burtus!" Četrgadnieki testē "Ēdamlietu alfabētu"

"Prieks par šāda veida alfabētu, iepriekš tāds nebija redzēts," saka vecāki, kuru bērni ar aizrautību ķērās pie krāsojamās uzdevumu grāmatas "Ēdamlietu alfabēts" izzināšanas. Tā patiesi piesaista gan mazo testētāju, gan viņu vecāku un pat lielo brāļu un māsu uzmanību, jo ir neparasta un aizraujoši daudzveidīga.
Abi draugi Viktorija un Kristofers ar aizrautību pētīja un pildīja katrs savu krāsojamo uzdevumu grāmatu “Ēdamlietu alfabēts”.

FOTO: Publicitātes foto

Abi draugi Viktorija un Kristofers ar aizrautību pētīja un pildīja katrs savu krāsojamo uzdevumu grāmatu “Ēdamlietu alfabēts”.

Bērnu grāmata “Ēdamlietu alfabēts” radoši un izglītojoši iepazīstina mazos lasītājus ar aizraujošu ceļojumu pa ēdienu pasauli. 

 

  • Pirmajās lapās bērni var iepazīt dažādas ēdamlietas, kas katra attēlota ar krāsainu ilustrāciju, lai vieglāk atpazīt. 
  • Burti izveidoti kā baloni, kas aicina mazos rotaļīgos zīmētājus izpausties un palīdz bērniem viegli saprast un atcerēties katru burtu.
  • Grāmata piedāvā dažādus uzdevumus un aktivitātes, iesaistot bērnus ar uzlīmēm un vārdiem. Mazie lasītāji varēs pielīmēt uzlīmes atbilstoši instrukcijām.
  • “Ēdamlietu alfabēts” ietver arī jaunus un aizraujošus vārdus, kas varētu būt jaunums mazajiem lasītājiem. Tas palīdz paplašināt viņu vārdu krājumu un veicina interesi par dažādām ēdiemlietām, kas, iespējams, nekad vēl nav ēstas.
  • Noskenējot grāmatas aizmugurē esošo QR kodu, iespējams noskatīties “Ēdamlietu alfabēta” multenīti. 
     

Lūk, ko par jaunāko Kristīnes Jacino veikumu – krāsojamo uzdevumu grāmatu “Ēdamlietu alfabēts” saka trīs zinātkāri un ļoti aktīvi četrgadnieki un viņu vecāki.

 

Grāmatu testē Ralfs, atsauksmi raksta mamma Ella:

 

 

Ralfam tikko palika 4 gadi un burti tiešām interesē, pats jau cenšas rakstīt apsveikumiem novēlējumus. 

Mums abiem patika, ka burti ir balona formā, tas palīdz noturēt interesi. Dēls izpētīja, kā katrs burts–balons izskatās, jo pirms tam bez parastajiem baloni bija redzēti tikai dzimšanas dienās ciparu formā. 

 

 

Tad jau sekoja interesantais darbs atrast katra burta uzlīmes – burts, ēdamlieta uz attiecīgā burta un ēdamlietas nosaukums. Ralfs sāka ar sava burta atrašanu un aizpildīšanu.
 

Jauki, ka ir vietiņa, kur var arī pats pa iezīmētām līnijām uzrakstīt vārdu un izkrāsot lielo balonburtu.

 

 

Kopumā grāmata ir interesanta un piesaistoša, bērniem patīk baloni un ēdamlietas ir viņiem saprotamas. Krāsainās uzlīmes padara darbiņu interesantāku.

Reklāma
Reklāma

 

Grāmatu testē Viktorija ar savu draugu Kristoferu, atsauksmi raksta mammas Sigita un Patrīcija:

 

 

Tā kā šie abi mazie draugi ir lieli jokdari, vispirms tika izšķirstīta grāmata un katrā lappusē pa jokam apēsts tas, kas šķita gards. Kad punči bija pilni un visi kārtīgi izsmējušies, varēja sākties arī “nopietnais” darbs. Viktorija pie savas grāmatas tika pirmā, tāpēc daļu jau bija aizpildījusi, un viņas īpašu uzmanību izpelnījās iespēja katru vārdu uzrakstīt pa iezīmētām līnijām. Būdama perfekcioniste, tas izdarīts ar īpašu rūpību. 

 

 

Kad savu grāmatiņu saņēma arī Kristofers, abi draugi ķērās pie balonburtu krāsošanas, lai pēc tam izpētītu viens otra veikumu un mazliet pastrīdētos, kurš pārkrāsojis pāri līnijām un kurš ne. 

 

 

Gan Viktorija, gan Kristofers arī atzinīgi novērtēja uzlīmes, kas ir ērti izņemamas no grāmatas vidusdaļas, lai noliktu blakus un nebūtu visu laiku jāšķirsta lapas un jāmeklē atkal nākamā uzlīme. 

 

Savukārt mamma Sigita uzzināja, kas ir grāmatā redzamie ņoki pie attiecīgā alfabēta burta, bet Patrīcija atzina, ka grāmata ne tikai palīdz apgūt burtiņus, lasīt un rakstīt prasmes, bet arī parāda dažādas veselīgas ēdamlietas. Piemēram, pat pie burta Š, kur kā ēdamlieta uzreiz prātā nāk šokolāde, ir šampinjoni. Pie H ir hurma, bet pie Ģ – ģimenes sīpoli, kas visus uzjautrināja. 

 

Redzot, ar kādu aizrautību abi draugi gana ilgu laiku darbojās grāmatā, Viktorijas mamma jau iegādājās šo vērtīgo jaunumu arī dāvanām: “Tiešām jēgpilna grāmata, turklāt ar gana bieziem un pat glancētiem vākiem, lai tie būtu izturīgi pret bērnu ne vienmēr tīrajām rokām.”

 

Krāsojamo grāmatu “Ēdamlietu alfabēts” iespējams iegādāties ŠEIT un arī dažādās Latvijas grāmatnīcās. 

 

Darbs veikts saskaņā ar ESF projekta identifikāciju Nr.9.1.1.3/15/I/001. Granta līgums Nr.261885/SU0000257.

Saistītie raksti