Meitenes testē profesori Jacino jeb Lelle, kuru bērni vairs neizlaiž no rokām

Organiskās kokvilnas audums un organiskās kukurūzas šķiedru pildījums – lelle ar nosaukumu profesore Jacino ir patiešām patīkama taustei un bērnam draudzīga, turklāt iekaros arī to mazo dāmu sirdis, kuras parasti rotaļām labprātāk izvēlas kaut ko no tā sauktā puišu rotaļlietu klāsta.
Lelle, kas patiks bērniem ar dažādām gaumēm, turklāt radīta no draudzīga materiāla.

FOTO: Sigita Āboltiņa

Lelle, kas patiks bērniem ar dažādām gaumēm, turklāt radīta no draudzīga materiāla.

Šī nav parasta lelle, jo padomāts ir ne tikai par materiālu, no kā rotaļlieta radīta, bet arī par ieguvumu bērnam – profesore Jacino var lepoties ar patiesi gariem, taustei patīkamiem un viegli sapinamiem matiem, jo tie gatavoti no auduma strēmelēm, lai bērni var viegli saņemt rokās. Un, pinot bizes vai mainot kleitas (iespējams iegādāties arī citus modeļus), bērnam tiek attīstīta sīkā motorika, kas savukārt ir cieši saistīta ar kustību koordināciju un valodas attīstību. 

 

Lūk, ko par lelli saka divas mazas dāmas un viņu mammas.

 

Lelli testē 4 gadus vecā Viktorija, atsauksmi raksta mamma Sigita:

 

 

Viktorija ir no tām meitenēm, kurām labāk patīk mašīnas, lidmašīnas un dažādi plīša zvēriņi, nevis lelles, taču profesores Jacino lelle iekarojusi viņas sirdi, šķiet, uz palikšanu. Uzreiz gan jāteic, ka lelle tikusi pie jauna vārda – Pepija Garzeķe. Zeķu tai gan nav, taču laikam meitai raisās kādas asociācijas ar Pepiju, un tā viņai ir tik mīļa, ka tiek ņemta līdzi itin visur. 

 

 

Tā kā Viktorijai ļoti patīk veidot frizūras, pīt, fēnot un lokot matus, arī viņas Pepija Garzeķe ik dienu tiek pie jaunas frizūras, turklāt pat vairākkārt. Un šai lellei pīt matus ir patiešām viegli un ērti, jo auduma strēmelītes, no kā mati veidoti, ērti ieguļ mazajās rociņās un viegli padodas vēlamajam rezultātam. 

 

 

Vairākas reizes dienā lellei tiek pārvilktas kleitas un uzliktas kādas rotas no Viktorijas krājumiem. 

 

 

Tā tiek nesāta pikpaunā, jo Viktorijai pašai ļoti patīk sēdēt tētim pikpaunā. 

 

 

Parkā abām jāpavingro, jāparāda triki un jāpatrenē līdzsvars.

 

Un jāparāda lellei, kā pareizi tīrīt zobus pirms gulētiešanas. 

 

Savukārt man kā mammai ļoti patīk arī lelles labestīgā un gaumīgā seja, kas rotaļlietām nemaz tik bieži nav sastopams, un mums mājās apzināti nav lelles ar izteiktām auguma aprisēm un izskaistinātām sejām. 

 

Lelli testē 2 gadus vecā Lote, atsauksmi raksta mamma Maija:

 

 

Kad lelle nonāca mūsu mājās, pati pirmā lieta, ko mana gandrīz trīsgadniece veica, bija lelles noģērbšana. Tas sanāca ar nelielām grūtībām, bet bija ļoti svarīgi, ka lelle vismaz sākotnēji paliek bez drēbēm. Šobrīd arī pašai Lotei patīk vilkt sev nost drēbes un dzīvoties kailai. Līdz ar to kopā ar lelli Lote izspēlēja sev būtiskās ikdienas prasmes un vērtības lomu spēlē.

 

 

Lote lelles izskatu “zem kleitas” vērtēja ar plus zīmi – lelle ir ļoti organiska un dabiska un arī tās seja izskatās bērnam ļoti draudzīga un maiga.

 

Mana mammas lielā vēlme, ka meita, pinot lellei matus, attīstīs sīko motoriku, gan iztrūka. Laikā, kad mūsu mājās nokļuva šī lelle, meitai bija divi ar pusi gadi un matu pīšana vēl nebija aktuāla. Tomēr mūsu ģimenes secinājums ir, ka lelles organiskā sastāva un tās vienkāršās faktūras dēļ to noteikti var lietot arī par trīs gadiem jaunāki bērni, kā to iesaka ražotājs, kā arī noteikti no trim gadiem, kad kļūst īpaši aktuālas lomu spēles.

 

Zināšanai

  • Profesores Jacino lelles izmērs: garums x platums, cm: 40x 16
  • Cepures izmērs: garums x platums x augstums, cm: 11 x 11 x 2,7

 

Profesores Jacino preces iespējams iegādāties ŠEIT

 

Darbs veikts saskaņā ar ESF projekta identifikāciju Nr.9.1.1.3/15/I/001. Granta līgums Nr.261885/SU0000257.

Saistītie raksti