Vai un kā ir iespējams nomainīt bērna izglītības iestādi mācību gada vidū

Reaģējot uz raidījumā "Aizliegtais paņēmiens" demonstrēto sižetu par kādu Rīgas bērnudārzu, kurā atainota audzinātāju emocionāli un fiziski vardarbīgā attieksme pret bērniem, Mammamuntetiem.lv ir saņēmuši vairākus vecāku jautājumus par to, vai un kā gada vidū ir iespējams nomainīt bērnudārzu vai skolu. 

Attēlam ir ilustratīva nozīme

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Attēlam ir ilustratīva nozīme

Vecāki raksta: "Ir aizdomas, ka arī mana bērna dārziņā tiek piekopta emoconālā vardarbība. Par to īpaši raizējamies šobrīd, kad Covid-19 dēļ vecākiem bērni ir "jāatdod un jāsaņem" pie dārziņa durvīm, un nav iespējas novērtēt personāla attieksmi pret bērnu grupiņā."

Kā paskaidroja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde, iesādi nomainīt ir iespējams. 

Ja vecākiem ir nodoms mainīt bērnudārzu, tad Rīgas Domas portālā www.izglitiba.riga.lv  var ielikt sludinājumu par vēlmi mainīt pirmsskolas izglītības iestādi. Iespējams, ka kādai citai ģimenei būs aktuāls tieši šis rajons un viņi piekritīs mainīties ar dārziņa vietām.

Ja kādu, ar ko mainīties, atrast neizdodas, tad, atsakoties no jau esošā bērnudārza, jāstājas gaidītāju rindā no jauna.

Reklāma
Reklāma

Vēloties mainīt skolu, vecākiem ir jāsazinās ar jaunizvēlēto skolu un jānoskaidro, vai tur ir brīva vieta un vai bērns varētu tikt uzņemts. Ja tāda iespēja ir, tad iepriekšējā skola nosūta dokumentus uz jaunizvēlēto skolu un bērns uzsāk mācības tajā. Normatīvie akti paredz, ka dokumentus parasti neizdod vecākiem uz rokas, bet nosūta tieši uz izvēlēto mācību iestādi. 

Lasi arī: 
Redzētais šokē un liek raudāt: raidījums "Aizliegtais paņēmiens" satricina ar sižetu par vardarbību Rīgas bērnudārzā 

"Atdošu tevi svešam onkulim!" Emocionālā vardarbības dārziņā - kā to atpazīt un novērst