Grāmata, ko vasarā lasīt puikām, kuri mācās alfabētu

Bieži vien puikas ir tik ļoti enerģiski, aktīvi un iztēles bagāti, ka burtu iepazīšanai un lasītprasmes attīstīšanai neatliek ne vien laika, bet arī uzmanība un interese. Šādās reizēs ir īpaši svarīgi neradīt spiedienu, bet gan atrast veidu, kā mazajam enerģijas kamolam veicināt interesi par burtu un lasītprasmes apgūšanu.

Aizraujošie stāsti un zīmējumi rosina interesi par burtiem un to apgūšanu pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aizraujošie stāsti un zīmējumi rosina interesi par burtiem un to apgūšanu pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem.

Divu bērnu mamma Līva Eihmane, radot savam dēlam Ernestam priecīgu burtu iepazīšanas piedzīvojumu, izdevusi grāmatu «Puiku alfabēts», kurā burtu stāstus papildina autores zīmētās akvareļa ilustrācijas katram alfabēta burtam. Aizraujošie stāsti un zīmējumi rosina interesi par burtiem un to apgūšanu pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem.

 

“Lai iedvesmotu dēlu iepazīt burtus, mēģināju noķert viņa pasaules skatījumu, uztvert to, kādi tēli, ilustrācijas un stāsti uzrunātu un ieinteresētu viņu posmā, kurā aktuāli ir briesmoņi, mošķi un cīņas, bet pāri visam – labestīgums un taisnīgums,” stāsta grāmatas autore Līva Eihmane.

 

Lai iedvesmotu dēlu iepazīt burtus, mēģināju noķert viņa pasaules skatījumu, uztvert to, kādi tēli, ilustrācijas un stāsti uzrunātu un ieinteresētu.

 

Grāmatā apkopoti 33 stāsti – katram burtam savs stāsts, katrā stāstā izmantoti pēc iespējas vairāk vārdi, kas ir atbilstoši izvēlētajam burtam. Stāsti ir viegli uztverami, pietiekoši gari, lai būtu interesanti un spētu noturēt uzmanību, un pietiekoši īsi, lai interese nezustu un gribētos dzirdēt vēl nākamo un nākamo.

 

Reklāma
Reklāma

 

Teksts grāmatā ir rakstīts ar lielajiem burtiem, lai bērniem, kuri tikko sāk vilkt kopā burtus vai jau pamazām lasa, ir pašiem iespēja lasīt stāstus un noķert lasītprieku.

 

Grāmatas stāsti atklāj, kāpēc gan mazi, gan lieli Apbrīno Astoņkāji Augustu, ko Dinozaurs Didzis kāro saņemt savā Desmitajā Dzimšanas dienā, kā Leduslācim Leo veicas ar papīra Lidmašīnas Locīšanu un, vai Modrā Mūmija iegūs Medaļu Monstru un Mošķu ātrumsacīkstēs, kā arī citus aizraujošus piedzīvojumus.

 

Grāmatu iespējams iegādāties tikai interneta veikalā šeit.