Bērnam pa istabu jāstaigā sandalītēs vai basām kājām?

"Nesen bijām pie ķirurģes uz pienākušo pirmo vizīti pēc gada vecuma. Bērnam ir laba stāja, tikai ribas nedaudz platākas. Taču pārdomas un pretestību izraisīja viņas apgalvojums, ka istabā staigājošam bērnam esot noteikti jāvelk apavi ar pacēlumiņu pēdas velves vietā, nevis zeķes, kā darījām līdz šim," portālā mammamuntetiem.lv raksta kāda reģistrētā mamma.

Vislabāk - basām kājām

FOTO: Shutterstock.com

Vislabāk - basām kājām

"Tagad velku bērnam tādas sandalītes, taču īsti neesmu pārliecināta, cik daudz taisnības dakterei īsti ir. It kā jau ārstam zināt labāk, bet mani māc šaubas. Domāju, varbūt zināsiet teikt kaut ko šajā sakarā?" 

 

Atbild fizioterapeite Anna Posikaļuka: 

"Pastāv dažādi viedokļi par to, ir jāvelk bērnam apavi, kad viņš staigā pa istabu, vai nav. Ja bērns ir vesels un nepastāv nekādu ortopēdisku problēmu, es parasti iesaku tomēr staigāt pa istabu zeķītēs vai basām kājām, jo tas ir brīdis, kad bērnam ir iespēja trenēt pēdas muskuļus. Vēl ļoti labi ir padarīt to virsmu, pa kuru bērns staigā, nelīdzenu (uzliekot uz grīdas dvieļus, sedziņas, spilvenus) – šādā veidā pēdas muskuļiem ir iespēja nostiprināties vēl vairāk, kas mazinās risku saskarties ar pēdu problēmām turpmāk."