Pulciņi un ārpusskolas nodarbības bērniem

Meklējot saviem bērniem nodarbības, ko apmeklēt no bērnudārza brīvajā laikā, esmu atklājusi daudzus patiešām lieliskus piedāvājumus. Visu saviem diviem bērniem likt darīt nevaru (šie paši gudri, un zina, ko izvēlēties), tāpēc dalīšos ar atrasto informāciju.

Šie ir azartiskie futbolskolas Metta audzēkņi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šie ir azartiskie futbolskolas Metta audzēkņi.

 

Mans dēls šobrīd apmeklē:

Futbolskola „Metta” – to var apmeklēt, sākot no 4 gadu vecuma, turklāt ne tikai zēni, bet arī meitenes! Nodarbības notiek gan Rīgā, gan Ķekavā, gan arī Mārupē. Treneri lieliski – vienā nodarbībā katru reizi ir 3-4 treneri! Vairāki lasi viņu mājaslapā www.fsmetta.lv.

 

Mana meitiņa mācās:

Vokālajā studijā "Knīpas un Knauķi", par kuru ir dzirdējis teju ikvienas, jo studija pastāv jau 40 gadus! Turp dziedāt var doties gan pavisam maziņi, gan lieli (bērns dzied savam vecumam atbilstošā grupā). Skolotājas - gaišas un sirsnīgas, gluži tāpat kā nodarbībās valdošā atmosfēra. Nodarbības notiek Latviešu Biedrības namā divas reizes nedēļā, un katros svētkos notiek koncerti! Vairāk uzzini viņu mājas lapā www.knipasunknauki.lv.

 

Iepriekš mana mazā dāma apmeklēja „Orff” mūzikas skolu, par kuru varu tikai to labāko un slavinošāko. Šajā mūzikas skoliņā ir nodarbības bērniem, sākot no pusgada vecuma! Manai meitai ir divi gadi, un viņas dziesmu krājums jau ir ļooti plašs. Karls Orfs ir pasaulē atzīts vācu komponists, pedagogs, kas izstrādājis muzikālās apmācības metodi īpaši bērniem. Tā nav vienkārši dziedāšana – dziesmas apvienotas ar kustībām, dažkārt tās ir pat muzikālās pasakas, kuru izspēlēšanā lietā tiek likt daudzveidīgi mūzikas instrumenti, piemēram, dažādi grabuļi, bungas, ksilofoni, taurītes utt. 

Lielākiem bērniem tiek piedāvātas klavierstundas. Nodarbības notiek Rīgā, Kuģu ielā 11, kā arī Siguldā. Skati www.orff.lv.

 

Man zināms, ka pēc orfa mūzikas apmācības principiem var apmeklēt nodarbības arī Jāzepa Mediņa mūzikas skolā (Rīga, Kronvalda bulvāris 8), kur pieņem audzēkņus vecumā no 3-6 gadiem. Arī tur pasniedzējas ir atraktīvas un sirsnīgas, vienīgi mūzikas instrumentu izvēle nav tik plaša, kā augšminētajā mūzikas skoliņā. 

 

Afro bungu un perkusiju spēli bērniem piedāvā apgūt perkusiju meistars Nils Īle, kas ir atraktīvs, radošs, pieredzes bagāts un profesionālis savā jomā. Pat ja pieteikšanās laiks grupai beidzies, ir vērts sazināties, lasi šeit. Foto: Mārcis Baltskars, speciāli mammam.lv/tetiem.lv

 

Iegūt zināšanas par latviešu folkloru, apgūt latviešu tautas instrumentu spēli, attīstīt muzikālo dzirdi un ritma izjūtu saistošā veidā var bērnu folkloras studijā „Grodi”, kur uzņem bērnus vecumā no 3 līdz 15 gadiem. 

 

Foto: Futbola sacensības "Ziķeris", fotogrāfs Vadims Straume, īpaši mammam.lv/tetiem.lv

 

Rīgas centrā dzīvojošajiem patiešām lieliskas nodarbības piedāvā Rīgas Olimpiskais Sporta centrs (pie Arēna Rīga), kur notiek jau minētie futbola treniņi. Kad manam puikam bija divi gadi, viņš priecājās par vingrošanas nodarbībām – vispārēji attīstoši vingrojumi, kūleņošana, batuti utt. Tur sagaidījām četru gadu vecumu, lai var pāriet puisēna ilgi kārotajā futbolā, kas notiek tajā pašā Olimpiskajā Sporta centrā. Tajā pašā vingrošanas zālē notika arī mākslas vingrošana meitenītēm, par vingrošanu vairāk šeit - www.gymnastics.lv.

Vēl Olimpiskajā sporta centrā dažāda vecuma bērniem piedāvā:

Džudo www.judo-lido.lv

Florbolu www.fsmasters.lv; www.rigaslauvas.lv

Badmintonu www.rspbadminton.lv

Volejbolu www.mvs.lv

Peldēšanu www.peldet.lv

 

Peldētapmācība pie jaukas trenerītes notiek arī Rīgā, Tēriņu ielā 47, skati www.udensaerobika.lv. Iesaku no pieredzes, jo savulaik pie šīs treneres Guntas apmeklēju grūtnieču aerobiku, un pēc tam ar mazajiem gājām mācīties peldēšanu.

 

Arī Stopiņu novadā ir sava futbola skola - Sauriešu Dinamo, vairāk info: www.draugiem.lv/dinamosauriesi

 

Reklāma
Reklāma

Turpinot par atraktīvajiem pulciņiem, pārejam pie dejošanas. 

Pavisam maziņajiem (tur dodas, kad mazais sācis stabili staigāt) jaukas dejošanas nodarbības notiek VEF kultūras pilī – tautas deju kolektīvs „Mazsietiņš”, pēc kura, kad bērni paaugas, var doties uz tautas deju ansambli „Zelta sietiņš”. Kontaktus lūko šajā adresē: www.vefkp.lvTajā atradīsi informāciju arī par dažādiem dziedāšanas pulciņiem, vokālajiem ansambļiem un pat par cirka studiju (cirka studija „Jaunība”, tālr.26538608)! 

 

Deju skola "Colour point" bērniem no 3 gadu vecuma attīsta ar deju un baletu saistītas iemaņas. Nodarbībās bērni apgūst pareizu stāju, ritma izjūtu, uzlabo fizisko sagatavotību, iepazīstas ar baleta pamatiem, attīsta ķermeņa elastību, muzikalitāti un spēju improvizēt. Vairāk informācijas  www.colourpoint.lv

 

Kā lieliem, tā maziem dejas piedāvā Agra Daņiļēviča deju studija „Dzirnas”. Studijā ir ļoti patīkams iekārtojums, gaiši pasniedzēji un interesants nodarbību piedāvājums. Uzņem bērnus, sākot no trīs gadu vecuma. Skati viņu mājas lapu: www.dzirnas.lv.

 

Arī labi pazīstamie sporta deju dejotāji Valdis Škutāns un Aleksandra Kurusova pasniedz sporta deju nodarbības mazajiem, sākot no 5 gadu vecuma. Vietas – Rīga, Cēsis, Salaspils. Saziņai: www.dejuklubs.lv.

 

Hiphops, klubu dejas, breakdance u.c. dejas iespējams apgūt Veizāna deju skolā, kur aicināti pat trīsgadnieki. Turklāt mācīties pie Veizāna var ne vien Rīgā, bet arī Ādažos un Baldonē. Lūko šeit: www.dejuskola.lv.

 

Sportiņš un vispusīgas attīstības nodarbības bērniem nodibinājumā "Kustību lauks". Šī ir pavisam jauna organizācija, kuras dibinātājs ir sporta ziņu, raidījumu veidotājs, žurnālists un sporta pasākumu vadītājs Andris Rupais ar saviem domubiedriem.

 

Paukošana bērniem! Tā kā pati esmu aizrāvusies ar paukošanu, ziņoju, kur to var apgūt ne tikai pieaugušie, bet arī bērni no septiņu gadu vecuma - studijā www.sportspluss.lv, kas atrodas Rīgā, Blaumaņa ielā 5a. Tas ir aizraujošs un azartisks sporta veids, kurā ļoti, ļoti jātrenē domāšana:)

 

Un tagad pavisam cita joma – mazajiem dabas pētniekiem! Esmu sajūsmā par Latvijas Dabas muzeja piedāvājumu – jauno ģeologu pulciņš, jauno paleontologu pulciņš, zooloģijas un dabas izpētes pulciņš... Vasarās viņiem esot pat nometnes. Tiesa, agrākais vecums, kad šīs izziņas bagātās nodarbības var apmeklēt, ir pirmā klase. 


Zīmēšana smiltīs!

Brīnumaini skaista manās acīs ir nodarbība - zīmēšana smiltīs, ko piedāvā estētikas skola “ Sparģelītis”.

Nodarbība notiek individuāli mākslas pedagoga pavadībā uz speciāla šim nolūkam izveidota un apgaismota

stikla galda. Noslēgumā ikvienam iespējams iegūt video ar savu veidoto mākslas darbu – smilšu filmu. 

Vairāk informācijas www.spargelitis.lv.

 

Skolas vecuma bērniem gleznošana, zīmēšana, veidošana, darbs ar dažādiem materiāliem, kompozīcija un mākslas valodas pamati ir apgūstami Mākslas studijā AZOTE, skati www.azote.eu

 

Lūdzu dalīties savā pieredzē arī tevi – šo rakstu regulāri solāmies papildināt!

 

IZLASI ARĪ:

Dejošana, futbols, peldēšana... Cik pulciņu bērnam nav par daudz?

 

Diāna Zande: Basketbols un ģitāra - bērna vai vecāku priekam?

 

Raksts atjaunots 6. nov 2012.

Raksts publicēts 24. sep 2011 09:25