Aveņu sula

 14. jūlijs 2009 5:00 Recepte


Foto: Laura Saliete


Aveņu sula pēc konsistences ir bieza un pagrūti izspiežama. Lai sulu varētu vieglāk izspiest, ogas jākarsē. Šim nolūkam ielej katlā līdz 70 grādiem uzkarsētu ūdeni (rēķinot 50 g ūdens uz 1 kg ogu), ieber tajā ogas un karsē 30 minūtes 60 grādu temperatūrā. Pēc tam no karstām ogām izspiež sulu. .
1.    paņēmiens. Izspiesto sulu emaljētā katlā lēni uzkarsē līdz 96 grādiem. Pēc tam to ātri salej pudelēs līdz pašai augšai (lai izspiestu gaisu). Pudeles nekavējoties noslēdz ar novārītiem korķa aizbāžņiem un noliek guļus. Aizbāžņus iespiež it kā ieskrūvējot. Kad sula atdzisusi, tās līmenis pudelē ir līdz kakla pusei.
Sulu pudeles var noslēgt arī ar sterilām gumijas plāksnēm, kā tas aprakstīts tekstā par zemeņu sulas gatavošanu.
2. paņēmiens. Iegūto auksto sulu ielej sterilās pudelēs līdz kakla pusei un noslēdz ar steriliem korķa aizbāžņiem. Aizbāzni un pudeles kaklu apsien ar aukliņu, pudeles saliek katlā ar aukstu ūdeni uz paliktņa un pasterizē 30 minūtes 75 grādu temperatūrā.
 

Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993

Sastāvdaļas

1. Avenes



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas