Ceptas kartupeļu šķēlītes

 25. augusts 2016 13:50 Recepte

Recepte ideālo kartupeļu pagatavošanai. 


Foto: Shutterstock.com


 

Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sviestu un, kad sviests uzputo, liek uz pannas kartupeļu šķēlītes. Cep no abām pusēm gaiši brūnas un pārkaisa ar sāli. Piebilde: Ceptus kartupeļus ieteicams pasniegt kūpoši karstus, bet tie saglabā savu kraukšķigumu un garšu ari nedaudz atdzisuši. Iepriekš gatavot nav vēlams. Ieteikumi: Ideāla piedeva jebkuram ceptas gaļas ēdienam, ari sautējumiem. Ja otrajā ēdienā liek pasniegti cepti kartupeļi, pirmajā nevajadzētu būt kartupeļu klimpām vai kartupeļu zupai.

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Sastāvdaļas

1. Augu eļļa
5 ēdk.
2. Sāls
2 tējk.
3. Sviests
2 ēdk.
4. Ne sevišķi miltaini kartupeļi
700 g