Siera bumbiņas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pienu ielejam katlā un iedrupinām biezpienu, tad lēni maisot karsējam līdz viss saraujas gabalā un labi atdalās sūkalas (masa paliek staipīga). Katla saturu izlej caurdurī un atstāj uz īsu brīdi notecēt. Ķiploku sarīvē vai izspiež ķiploku spiedē, pieliek garšvielas un pielej eļļu, to visu labi samaisa un liek traukā kurā varēs uzglabāt (aptuveni 1,5 l). No karstās siera masas ar tējkaroti atdala mazus gabaliņus un saveļ bumbiņās, kuras uzreiz met iekšā eļļas marinādē. Kad viss siers tā sapildīts traukā, bumbiņas uzmanīgi jāapmaisa, lai tās sajauktos ar ķiploka un sāls daļām. Trauku atstāj atdzist uz vairākām stundām, vēlāk liek ledusskapī. Bumbiņas var ēst uzreiz pēc pagatavošanas, bet pietiekoši savilkušās garšu ir jau pēc dažām stundām.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Sāls vai jauktās dārzeņu garšvielas ar sāls piedevu - 1.ēdamkarote
  • Biezpiens, labāk lauku - 1.kg
  • Piens lauku - 2.l
  • Eļļa rapšu - 300.g
  • Ķiploki - 3.daiviņas