Sekss grūtniecības laikā. Jā vai mazāk jā?

„Ja ir veselīga, labi noritoša grūtniecība, tai nekas nevar kaitēt — ne sākumā, ne vidū, ne beigās,” saka Rīgas Dzemdību nama ginekoloģe, dzemdību speciāliste Vita Začesta. Beigu posmā mīlēšanās vienīgi var kļūt neērtāka. Tāpēc mīlējieties droši — galu galā šis ir laiks, kad varat nedomāt par izsargāšanos!

Līdz ar fiziskajām un emocionālajām pārmaiņām grūtniecības laikā sievietēm mēdz mainīties arī seksuālās vēlmes.

FOTO: Shutterstock.com

Līdz ar fiziskajām un emocionālajām pārmaiņām grūtniecības laikā sievietēm mēdz mainīties arī seksuālās vēlmes.

Līdz ar fiziskajām un emocionālajām pārmaiņām grūtniecības laikā sievietēm mēdz mainīties arī seksuālās vēlmes. Piemēram, vēlme pēc seksa var būt retāk nekā pirms grūtniecības iestāšanās vai — tieši pretēji — tagad tā kļuvusi neremdināma. Interesanti, ka dažas sievietes tā pa īstam seksu izbauda tikai grūtniecības laikā. Pieaugošais hormonu līmenis asinīs un asins pieplūdums dzimumorgānos un iegurnī var ne tikai palielināt vēlmi mīlēties, bet arī darīt intensīvāku un spēcīgāku orgasmu. Tomēr tas katrai grūtniecei ir individuāli.

 

Meklējiet pozas!

Nogurums pirmajā trimestrī var ievērojami samazināt vēlmi pēc seksa. Sekss mēdz būt patīkamāks otrajā trimestrī, kad sliktā dūša parasti ir pārgājusi un krūtis ir mazāk jutīgas. Taču jāņem vērā, ka pēc 20. grūtniecības nedēļas nebūtu ieteicams izvēlēties pozas, kad sieviete guļ uz muguras. „Kad dzemde jau ir paaugusies, proti, ap 20. nedēļu, nevajadzētu gulēt uz muguras, jo tad dzemde spiež uz dobo vēnu un var rasties dobās vēnas sindroms. Pazeminās asinsspiediens, un ir traucēta asinsrite, kuras pirmā pazīme ir reibonis. Var rasties arī slikta dūša un ģībonis,” skaidro dzemdību speciāliste Vita Začesta.   

Ja sieviete no seksa gūst apmierinājumu un prieku, mazuļa attīstībai tas nāk tikai par labu! Mīlestības un maiguma atmosfērā izaug visharmoniskākie bērni.

Grūtniecības vidusposmā sievietes parasti ļoti vēlas seksu. Ja tavs partneris nav tikpat dedzīgs, neuzskati, ka tu vairs nešķiet viņam pievilcīga. Varbūt viņš vienkārši uztraucas, vai sekss netraucēs mazulītim, varbūt ir kādas citas raizes. Galvenais — atklāj viņam savas izjūtas un vēlmes.

Kad vēders kļuvis lielāks, nodarboties ar seksu tradicionālajās pozās ir sarežģītāk, līdz ar to jaunu pozu meklējumi var pilnveidot un dažādot jūsu seksuālo dzīvi, ko ikdienā dažreiz piemirstas darīt. Daudzas pozas var dot tev lielāku baudījumu nekā jebkad agrāk. Dažas sievietes savu pirmo orgasmu pieredz tieši grūtniecības laikā...

Reklāma
Reklāma

 

Ļaujies emocijām!

Būtiskas ir emocionālās pārmaiņas grūtniecības laikā — ar visdažādākajām izjūtām var būt piesātināta pat visikdienišķākā darbība. Māmiņai var būt divējādas domas par gaidāmo mātes statusu, viņa var uztraukties un apvainoties par sīku ķibeli vai neizdarītu darbu vai vienkārši sajusties pārāk liela redzamā vēdera dēļ. Un nav pamata domāt, ka partneris kļūst atturīgs šo iemeslu dēļ. Drīzāk viņš var raizēties par bērniņa labsajūtu. Ja tā, sievietei vīrietis jāpārliecina, ka auglis dzemdē ir aizsargāts, — piedāvā viņam izlasīt dažādus rakstus par šo tematiku! Bērniņš dzemdē atrodas augļa šķidruma ielenkumā, kas viņu lieliski pasargā no traumām — arī seksa laikā. Ja sieviete no seksa gūst apmierinājumu un prieku, mazuļa attīstībai tas nāk tikai par labu! Mīlestības un maiguma atmosfērā izaug visharmoniskākie bērni.

Skaistajā gaidīšanas laikā ļaujieties pozitīvām emocijām un atrodiet laiku izrunāties. Svarīgi, lai jūs abi viens pret otru būtu godīgi visā, kas skar jūsu seksuālo dzīvi un vēlmes. Jūs abi pamazām apzināties, ka dzīvē ienāk jaunas lomas, taču to dēļ nevajag pazaudēt iepriekšējās. Intimitāti var izpaust daudzos veidos. Ja tomēr kāds tik biežam seksam kā iepriekš saka „nē”, izmēģiniet dažādas masāžas, kopīgas relaksējošas vannas, skūpstieties, pastaigājieties dabā un ieturiet romantiskas vakariņas.

Autores: Audra Petrika, Justīne Fridrihsone, mammamuntetiem.lv

Saistītie raksti