Tofu lieliski garšo iemarinēts un uzcepts, un to var marinēt gan vienkārši sojas mērcē un garšvielās, gan klasiskā gaļas marinādē. Marinādei pagaršojot jābūt stiprai, uzsūcoties tā kļūs maigāka.
Vislabāk tofu ir pirms gatavošanas "nospiest" ar slapju virtuves dvieli vai ko smagu, lai no tā iztek liekais šķidrums un ir vieta marinādei. :)
Gatavojot sojas gabaliņus vai granulas, pēc vārīšanas kārtīgi nospied ūdeni (vislabāk tas izdosies ar rokām). Soja būs visgaršīgākā, ja tā pāris minūtes tiks paturēta dārzeņu buljonā (jo lielāki gabaliņi, jo ilgāk jātur), nospiesta un tad apcepta kopā ar sīpoliem un garšvielām.
Lai iegūtu vērtīgās uzturvielas no linsēklām, tās jāēd samaltas. Ideāli, ja tās tiek samaltas uzreiz pirms ēšanas.
Kaltētas garšvielas ēdienam labāk pievienot jau sākumā, jo tad tās labāk ievilksies un ēdiens būs garšīgāks.
Ja kaut ko cep uz pannas, nepārblīvē pannas virsmu, jo tad ēdiens nevis cepsies, bet gan sautēsies.
Ja vēlies avokado “nogatavināt” ātrāk, ietin tos avīzē vai saliec kopā ar banāniem vai āboliem. Avokado vislabāk garšo, kad ir nedaudz mīksts. Gatavus avokado vari uzglabāt ilgāk ledusskapī.
Pirms cepšanas pannu vienmēr uzkarsē un tikai tad liec ēdienu! Tā ēdiens mazāk piedegs. Cepšanai labāk neizmantot olīveļļu, bet gan rapšu vai saulespuķu eļļu.
Konservēto turku zirņu šķidrumu jeb akvafabu iespējams izmantot kā saistvielu, piemēram, kotletēs, vai kā olas baltuma aizstājēju desertos.
Brokoļus var gardi pagatavot, apcepot uz pannas ar garšvielām vai blanšējot verdošā sālsūdenī. Arī tvaicējot brokolis nepazaudēs krāsu un formu.
Avots: neapedzemeslodi.lv