Kanēļmaizītes ar ķirbja biezeni

Neparasta recepte, kurā arī var izmantot ķirbi! Ar recepti dalās tētis Normunds.

Kurš gan būtu domājis, ka arī kanēļmaizīšu receptē var iekļaut ķirbi?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kurš gan būtu domājis, ka arī kanēļmaizīšu receptē var iekļaut ķirbi?

Porcijas: 8

Pagatavošana: 2 stundas

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • Pilnpiens 250 g
  • Sviests 25 g
  • Cukurs 1 ēdamk.
  • Sāls 1/2 tējk.
  • Kanēlis 1 tējk.
  • Ķirbju biezenis 200 g
  • Augstākā labuma kviešu milti 500 g
  • Rīgas raugs sausais 10 g

Pildījums:

  • Sviests (mīksts) 50 g
  • Cukurs 120 g
  • Malts kanēlis 20 g

Glazūrai:

Reklāma
Reklāma
  • Sviests 80 g
  • Pūdercukurs 250 g
  • Krēmsiers 180 g
  • Apelsīna sula 3 ēdamk.

Gatavošana:

  • Uzkarsē pienu ar sviestu, cukuru,sāli un kanēli.
  • Līdz sviests izkusis, pievieno ķirbja biezeni.
  • Maisāmā traukā liec miltus ar raugu.
  • Lēnām pievieno piena masu un jauc mīklu.
  • Elektriskā mīklas jaucējā vismaz 5 minūtes, ar rokām 10.
  • Apsedz mīklu ar dvieli, raudzē 1-2 h, līdz mīkla pacēlusies 3 reizes.
  • Izrulllē mīklu, klāj pa virsu sviestu un pārber kanēli ar cukuru.
  • Sarullē ruletē un sadali to 16 vienādās smalkmaizītēs.
  • Liec traukā un atstāj uzrūgt vismaz 30 minūtes.
  • Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  • Liec cept 45 minūtes.
  • 5 minūtes pirms cepšanās beigām, gatavo glazūru.
  • Izkausē sviestu, pievieno pūdercukuru. Pievieno krēmsieru un sulu.
  • Pārlej siltām smalkmaizītēm.
  • Baudi siltas vai atdzisušas.

 

Sastāvdaļas