Kādi ir piemērotākie bērnu ratiņi ziemas pastaigām?

Zinot par svaigā gaisa pozitīvo ietekmi uz mazuļu veselību un vēlot saviem bērniem stipru imunitāti, vecāki neatkarīgi no laika apstākļiem ar bērniem dodas svaigā gaisā un jau no mazotnes radina bērnus pie pastaigām un citām aktivitātēm.

Veiksmīga caurbraucamība ir tieši atkarīga no izvēlēto bērnu ratiņu veida un to aprīkojuma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Veiksmīga caurbraucamība ir tieši atkarīga no izvēlēto bērnu ratiņu veida un to aprīkojuma.

Svaigs gaiss ir svarīgs jebkurā vecumā, un to spēj novērtēt pat zīdaiņi! Bet, lai arī ziemā zīdaiņi justos komfortabli, ir nepieciešams izvēlēties piemērotākos bērnu ratiņus skaistajām ziemas pastaigām.

 

Faktori, kas ietekmē ratiņu izvēli ziemas periodam

Ja bērnu ratiņi ir nepieciešami ziemas periodā, to izvēle nedaudz atšķiras no bērnu ratiņu izvēles vasaras periodam. Izvēli ietekmē bērnu ratiņu ekspluatācijas īpatnības. Veiksmīga caurbraucamība ir tieši atkarīga no izvēlēto bērnu ratiņu veida un to aprīkojuma. 

 

Svarīgākie faktori, lai ratiņu izvēle ziemas periodam būtu veiksmīga

  • bērnu ratu riepas,
  • riteņu skaits,
  • aizsardzība pret vēju,
  • bremzes,
  • roktura regulēšanas iespējas,
  • kulbas izmēri
  • amortizācija.

 

Katrs no šiem apstākļiem ietekmē mazuļa labsajūtu pastaigas laikā, kā arī pieaugušā piepūles nepieciešamību, lai nodrošinātu patīkamu pastaigu.

 

Ziemas riepas arī bērnu ratiņiem

Mazuļa “pirmais transporta līdzeklis” tāpat kā jebkurš transporta līdzeklis uz riteņiem prasa īpašu uzmanību pievērst bērnu ratu riepām. Lai pastaigas ziemas dienās sagādātu prieku ne tikai mazuļiem, bet arī viņu vecākiem, ražotāji piedāvā arī ziemas riepas bērnu ratiņiem. Iespējams, ka ir reģioni, kur tādas nav nepieciešamas, bet, tā kā pie mums ziemas mēdz būt dažādas ar ļoti mainīgiem laika apstākļiem, tad ir ļoti nepieciešami labi aprīkoti bērnu ratiņi.

 

 

Reklāma
Reklāma

Prasības ratiņu riteņiem

Riteņiem ir jābūt salīdzinoši lieliem (25-30 cm diametrā), jo mazi ritenīši stigs sniegā. Lieli gumijas vienāda izmēra riteņi ir garantija tam, ka jums nenāksies nest ratiņus pāri kupenām, bet tie viegli izbrauks tām cauri. Lielākajai daļai ziemas ratu ir tādi riteņi. Ja ratiņiem vēl ir laba amortizācijas sistēma, tad mazulis pat nesajutīs ceļa nelīdzenumus pastaigas laikā.

 

Universālajiem vasaras-ziemas ratiem riteņi var būt noņemami un tos var izvēlēties atkarībā no sezonas. Gumijas riteņi ne tikai uzlabo to vadāmību, bet arī neļauj ratiņiem slīdēt, ja ceļš ir noklāts ar ledu. Divu riteņu bremžu sistēma papildinās drošību pastaigās ziemas laikā.

 

Atsevišķi bērnu ratiņi ir aprīkoti ar dubultiem ritenīšiem, kas tos padara īpaši stabilus, bet tajā pat laikā ziemas apstākļos tajos sasprūst sniegs, kas mazina ratu vadāmību.

 

Bērnu ratu riepas tiek ražotas no dažādiem materiāliem. Labākais materiāls riepām ir gumija vai poliuretāns. Gumijas riepām var būt pat radzes, kas atvieglo ratiņu gaitu ziemā.  

 

Plašais aksesuāru klāsts bērnu ratiņu lietotājiem

Bērnu ratiņiem ir pamatelementi, bez kuriem to ekspluatācija nav iespējama, bet ir arī elementi, kas pastaigas ar mazuli padara par patīkamu laika pavadīšanu. Tie nodrošina mazuļa ērtību un komfortu, kā arī parūpējas par vecāku sirdsmieru pastaigu laikā. Mazuļu guļammaisi nodrošinās mazajiem gulētājiem saldu miedziņu svaigā gaisā. Ja bērnu ratiņu izvēle ir izdarīta pārdomāti, tad atliek tikai izvēlēties siltus ratu cimdus, un var doties baudīt ziemas priekus garās un skaistās pastaigās.

Saistītie raksti