Jauns trends: rati uz slēpēm. FOTO

Biezā sniega kārta priecē daudzus, taču māmiņām ar bērniem, kuri paši vēl nestaigā, bet pastaigas bauda ratiņos, šī ziema ir īsts izaicinājums.
Pastaigas ar ratiem šādā ziemā var kļūt īpaši grūtas. Vai ir pieejami rati uz slēpēm?

FOTO: www.modernmama.com

Pastaigas ar ratiem šādā ziemā var kļūt īpaši grūtas. Vai ir pieejami rati uz slēpēm?

Īpaši pilsētās pastaigas ar ratiem var būt apgrūtinošas – ietvju tīrība ir dažāda: te ietvi klāj noblietēta sniega kārta, te tā ir nokaisīta ar sāli, kas veido šķidru masu, bet vietām ietves nav tīrītas nemaz. Šādos apstākļos rati uz slēpēm šķiet laba ideja. Vai tādi ir reāli pieejami?

 

Ratu modeļi ar nomaināmiem riteņiem

Ir atsevišķi ratu modeļi, kuriem jau ražotājs ir paredzējis iespēju priekšējos ratu riteņus nomainīt pret slēpēm. Piemēram, šim ratu modelim ir tāda iespēja. Ratu slēpes šiem ratiem ir nopērkamas atsevišķi. Vienīgi par šādu ratu iegādi, iespējams, jādomā ir laikus, jau paredzot, ka ziema, kad mazulis vizināsies ratiņos, varētu būt sniegota. Šim modelim iespējams slēpes iegādāties atsevišķi.

 

Šis ratu modelis izskatās piemērots tādai ziema, kā šī! Foto: www.littlefolksnyc.com

 

Pieliekamas ratu slēpes

Taču ko gan darīt, ja rati ir jau nopirkti, bet lielais sniegs pārsteidzis negaidot? Iespējams, ka ērtāks risinājums ir riteņiem uzliekamas speciālās ratu slēpes, piemēram, šādas. Te pieejami modeļi ratiem ar trim un arī ar četriem riteņiem. Idejiski slēpes ir vienkārši uzliekamas un tam nevajadzētu aizņemt pārāk daudz laika. Šādu slēpju plus ir arī tas, ka tās var pielikt gan zīdaiņu, gan lielāku bērnu ratiem. Tiesa gan, Latvijas veikalos pagaidām šādas ratu riteņiem uzliekamas slēpes Mammamuntetiem.lv nav izdevies atrast.

Reklāma
Reklāma

Iespējams, ātrākais risinājums šīs ziemas pastaigām. Foto: www.polarstroller.com

 

Ratiņi-ragavas

Tomēr mūsu klimatiskajiem apstākļiem viens no ērtākajiem veidiem būtu rati, kas apvienoti ar ragavām – vietām, kur sniegs ir pamatīgs, izmantojot slēpju daļu, bet vietās, kur ir asfalts, akmeņi un sniegs ir nokusis, pārslēdzoties uz riteņu daļu. Tiesa, arī šādi ratu modeļi nav atrodami populārākajos Latvijas ratu veikalos. Tādus, piemēram, ražo Polijas ratiņu ražotājs Prampol, kā arī citu ražotāju šādi transporta līdzekļi atrodami ārzemju interneta veikalos. Iespējams, ātrākais veids, kā tikt pie šāda braucamā, ir iegādāties to no vecākiem, kam bērni jau ir izauguši. Konkrētais modelis gan nebūs piemērots zīdaiņiem, bet apmēram bērniem no viena gada vecuma.

Šo ratu-ragavu modeļa lielākais plus ir iespēja pārslēgties no slēpju režīma uz ratu režīmu. Foto: www.ss.com 

 

Varbūt vienkārši izvēlēties ragavas?

Ragavas būs labs risinājums lielākiem bērniem, kas jau sēž, kā arī vietās, kurās ir kārtīga sniega kārta.