Triki, kas palīdzēs tikt pie ideālās fotogrāfijas

Teju katram somā vai kabatā glabājas moderns viedtālrunis ar dažādām funkcijām. Piemēram, fotokameru kvalitāte ar katru nākamo viedtālruņa modeli tikai pieaug, tāpēc tās ir teju pielīdzināmas profesionāliem fotoaparātiem. Lai izmantotu šādu kameru potenciālu, noteikti vērts apgūt pāris vērtīgus trikus, kas uzņemtos attēlus padarīs gandrīz ideālus. Steamup.lv komanda ir apkopojusi padomus, kas ikvienam palīdzēs ar sava viedtālruņa kameru uzņemt patiesi oriģinālas un interesantas fotogrāfijas.

Lai iegūtu unikālu attēla krāsu, ne vienmēr vajadzīgi dažādās aplikācijās pieejamie filtri. Talkā var ņemt arī saulesbrilles ar dažādās krāsās tonētiem stikliem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai iegūtu unikālu attēla krāsu, ne vienmēr vajadzīgi dažādās aplikācijās pieejamie filtri. Talkā var ņemt arī saulesbrilles ar dažādās krāsās tonētiem stikliem.

Telefona ekrāns ezera vietā

Nevainojamas bildes ar mākoņu atspulgu rāmā ūdenī nereti liek aizturēt elpu. Taču izrādās, ka ne vienmēr ir vajadzīgs meklēt ūdenstilpni, lai iegūtu šādu spoguļefektu. Nepieciešami divi viedtālruņi. Vienu no telefoniem izmanto, lai uzņemtu fotogrāfiju, savukārt otru novieto zem fotokameras lēcas. Atrodot pareizo leņķi, tiks iegūts atspulgs, ko radīs telefona glancētā virsma. Telefona vietā var izmantot arī jebkuru citu ierīci, kurai ir melns ekrāns, vai, piemēram, tumšu virsmu, kurā atspīd apkārt esošās lietas. Starp citu, fizikā to sauc par gaismas atstarošanas likumu.

 

Attēli dažādās nokrāsās

Lai iegūtu unikālu attēla krāsu, ne vienmēr vajadzīgi dažādās aplikācijās pieejamie filtri. Talkā var ņemt arī, piemēram, saulesbrilles ar dažādās krāsās tonētiem stikliem vai polarizētas saulesbrilles. Pieliekot saulesbriļļu lēcu priekšā fotokameras lēcai, attēls iegūs pavisam citas nokrāsas.

 

Ledains foto

Ūdens spēj ne tikai ieņemt vairākus agregātstāvokļus, bet arī radīt fotogrāfijai īpašu noskaņu. Turklāt, lai to panāktu, nav vajadzīgs nekas sarežģīts. Caurspīdīgā stikla traukā ar plašu virsmu ieber ledus kubiciņus un ļauj tiem pavisam nedaudz pakust. Trauku ar ledu novieto virs objekta, kuru vēlas fotografēt. Fotografē caur stikla trauku, izvēloties, ko fokusēt – objektu zem trauka vai ledus radīto efektu.

 

 

Spoguli var izmantot, lai interesantos leņķos iemūžinātu apkārt esošo ainavu.

Reklāma
Reklāma

 

 

Veclaicīgs šarms mūsdienu fotogrāfijai

Attēlu, kas uzņemts ar mūsdienīgu fotokameru, ir iespējams padarīt arī veclaicīgu un nedaudz atšķirīgu. Lai to izdarītu, nepieciešams sagatavot nelielu kvadrāta formas kartona vai stingrāka papīra gabaliņu, kurā ar adatu, zīmuli vai pildspalvu izdur caurumu. Šo kartona gabaliņu pieliek priekšā telefona fotokameras lēcai, tādējādi iegūstot veclaicīgu gaismas efektu.

 

Spogulis ārpus ierastās vides

Teju ikviens no mums ir uzņēmis “selfiju” jeb pašbildi kāda spoguļa priekšā. Taču, lai tik ļoti ierasto attēla veidu padarītu interesantāku, spoguli var iznest arī, piemēram, pagalmā vai paņemt līdzi uz mežu. Turklāt nav obligāti pašam jāfotografējas spoguļa priekšā. To var izmantot arī, lai interesantos leņķos iemūžinātu apkārt esošo ainavu. Noteikti šī trika izmēģināšanai var izmantot arī kabatas spogulīti un sākt eksperimentēt ar to. Pēc tam, kad pamatiemaņas apgūtas vai arī ir vēlme pamēģināt ko jaunu, ārpus telpām var nolikt arī kādu lielāku spoguli un skatīties, kāds būs efekta rezultāts.

 

Portreti ar tekstūru

Lai pavisam parastu portretu padarītu nedaudz neparastu, var izmantot kādu viegli pieejamu lietu – pārtikas plēvi. Pieliekot plēvi priekšā viedtālruņa kamerai, attēls iegūst jaunu tekstūru. Visas uz plēves esošās ielocījuma vietas un izliekumi veidos reljefu, ko varēs redzēt attēlā. Proti, attēls vairs nebūs tik ierasts un vienveidīgs kā parasti. Lai piešķirtu attēlam pavisam rudenīgu noskaņu, to vēl var padarīt melnbaltu.