Kā pilnveidot mazu virtuvi?

Iespējams, ka liela daļa cilvēku sapņo par skaistu un plašu virtuvi, tomēr ne visiem ir iespēja tādu iegūt. Parasti cilvēkiem, kuri dzīvo dzīvokļos, nepieciešams samierināties ar mazu virtuvi. Tomēr nevajadzētu par to pārāk satraukties, jo arī mazu virtuvi iespējams iekārtot tā, lai tajā būtu pietiekami daudz vietas ēst gatavošanai. 
 

Tas, kas patiešām spēj ietaupīt vietu virtuvē, ir iebūvējamās iekārtas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tas, kas patiešām spēj ietaupīt vietu virtuvē, ir iebūvējamās iekārtas.

Ja arī Jums šobrīd mājoklī ir maza virtuve, tomēr vēlaties padarīt to vizuāli lielāku, tad lasiet raksta turpinājumu. Tajā būs minēti padomi, kā pilnveidot mazu virtuvi.

 

Iebūvējamās iekārtas

Tas, kas patiešām spēj ietaupīt vietu virtuvē, ir iebūvējamās iekārtas. Piemēram, iebūvējamā cepeškrāsns vai iebūvējamā trauku mazgājamā mašīna ieekonomēs vietu, tāpēc apsveriet iespēju tās  iegādāties.

 

Racionāla sienu izmantošana

Mazā virtuvē ir īpaši jādomā pie tā, lai sienas tiktu izmantotas pēc iespējas racionālāk. Varētu teikt, ka arī lielā virtuvē to vajadzētu darīt. Ja Jūsu mazajā virtuvē ir kāda siena, kurai kāds laukums ir brīvs, tad necentieties to aizpildīt ar nevajadzīgām lietām, piemēram, kalendāru vai kādu gleznu. Šīs lietas var ievietot viesistabā, jo virtuvē ir vajadzīgas citas daudz prakstiskākas un nepieciešamākas lietas. 

 

Virtuvē pie sienas noteikti var pielikt statīvus, uz kuriem uzkarināt pannas vai katlus, kā arī kausiņus vai citus ēdiena gatavošanas rīkus. Tāpat pie sienām var piestiprināt magnētus, pie kuriem pēc tam pielikt nažus. Ja Jums ēdiena gatavošanai patīk izmantot dažādus svaigus garšaugus, tad noteikti ir vērts pie sienas piestiprināt nelielu plauktiņu, uz kura varēsiet tos audzēt.   

 

Durvju izņemšana

Iespējams, ka lielākajai daļai cilvēku ir pierasts, ka virtuvē ir durvis. Tomēr jāņem vērā, ka tās vizuāli samazina telpas platību. Tāpēc, ja Jums ir maza virtuve, apsveriet domu atbrīvoties no durvīm. 

 

Iespējams, ka sākumā liksies nedaudz dīvaini, ka virtuvei nav durvju, tomēr laika gaitā sapratīsiet, ka virtuve tiešām ir palikusi vizuāli lielāka, kaut tikai nedaudz. Taču durvju neesamībai gan ir arī viens mīnuss. Gatavošanas laikā ēdiena smaržas var aizplūst pa visu māju vai dzīvokli. Ir cilvēki, kam tas varētu nepatikt, tāpēc ir jāpadomā par risinājumu, lai ēdiena smaržas pēc iespējas mazāk nonāktu pārējās telpās. 

Reklāma
Reklāma

 

Viens no labākajiem risinājumiem ir tvaika nosūcējs. Ja iespējams, tad labāk iegādāties pēc iespējas jaudīgāku un kvalitatīvāku tvaika nosūcēju, kas novērsīs smaržu izplatīšanos un tauku nosēšanos uz dažādām virsmām.  

 

Minimālisms

Vēl viens veids, kā panākt, lai virtuve nebūtu pārblīvēta, ir izvēlēties iekārtojumu minimālisma noskaņās. Iespējams, ka sākotnēji varētu šķist, ka virtuvē to nav iespējams realizēt, jo ir nepieciešamas gan daudzas mēbeles, gan ierīces, tomēr to var izdarīt. 

 

Vispirms nepieciešams sastādīt sarakstu ar tām ierīcēm un mēbelēm, bez kurām patiešām nav iespējams iztikt. Ja par kādu lietu šaubāties, tad nevajag steigties ar tās iegādāšanos. Sākumā mēģiniet iztikt bez šīs lietas, iespējams, ka tā vispār Jums nebūs vajadzīga. Šādā veidā ietaupīsiet gan naudas līdzekļus, gan telpas platību. 

 

Atbrīvošanās no liekā

Iespējams, ka lielākajai daļai cilvēku mājās atrodas mantas, kuras vairs netiek izmantotas, tomēr tās ir atliktas malā ar domu, ka varbūt kādreiz noderēs. Šādas mantas aizņem ļoti daudz vietas, tāpēc arī var šķist, ka mājās vienmēr valda nekārtība. Ir pienācis īstais laiks atbrīvoties no šīm lietām.

 

Iespējams, ka Jums virtuvē atrodas kādas vecas servīzes, kuras vairs neizmantojat, varbūt ir kāda saplīsusi ierīce, ar cerību, ka kādreiz tā tiks salabota.

 

 Atbrīvojieties no visām šīm lietām, un redzēsiet, ka iegūsiet daudz vairāk brīvas vietas.