ASV pēc bīstama “TikTok” izaicinājuma nomirst pusaudze. Mediķi par traģēdiju brīdināja

“Bendranyl izaicinājums” paredz, ka cilvēks, kas to ir pieņēmis, apēd tik daudz šī medikamenta, ka viņam sākas halucinācijas, tomēr mediķi norāda – deva, kas vajadzīga halucinācijām ir ļoti tuva tai, kas var izraisīt dzīvībai bīstamas sekas. Pēc šī medikamenta pārdozēšanas cilvēkam var rasties sirdslēkme, insults, krampji, smadzeņu bojājumi un pat nāve, kā tas ir noticis šajā gadījumā.

Kon Karampelas/Unsplash

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kon Karampelas/Unsplash

Zīmīgi, ka vēl maijā slimnīcā Teksasā nonāca trīs pusaudži, kuri bija apēduši lielas šo zāļu devas, jo piedalījās minētajā izaicinājumā. Vecāki pamanīja, ka bērni nevar salikt normālu teikumu, acīmredzami redz halucinācijas un viņiem ir ļoti paaugstināts pulss, tāpēc nolēma steigties uz neatliekamās palīdzības nodaļu. 

Mediķi jau pirms vairākām nedēļām cēla trauksmi par jauniešu dalību šāda veida izaicinājumā, īpaši tāpēc, ka šis medikaments ir brīvi pieejams bez receptēm, norādot, ka traģēdiju nebūs ilgi jāgaida, ka jaunieši turpinās aizrauties ar šādām spēlītēm. 

Izaicinājuma pamatā ir lielas devas medikamentu apēšana, kā iznākums tiek nofilmēts un ievietots sociālajā tīklā, lai tiktu pie skatījumiem un “patīk” atzīmēm – digitālā laikmeta jauniešu valūtu.

Reklāma
Reklāma

Jānorāda, ka pēdējo gadu laikā jaunieši visā pasaulē nereti steidz iesaistīties bīstamos izaicinājumos, kuriem smeļas iedvesmu interneta platformās, piemēram, "TikTok". 

Saistītie raksti