Vegāniska šokolādes siera kūka ar zīda tofu

Ir divu veidu tofu: cietais un zīda tofu. Zīda tofu visbiežāk izmanto dažādu desertu pagatavošanai. Te būs šokolādes siera kūkas recepte! 

Foto no olivemagazine.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no olivemagazine.com

 

 

Kūkai būs nepieciešama dziļā kūku pamatne.

Sastāvdaļas norādītas 8 porcijām

Sastāvdaļas:

Pamatnei

  • 150g Oreo
  • 30g izkausēts augu sviests

Šokolādes pildījumam

Reklāma
Reklāma
  • 340g sasmalcinātas tumšās šokolādes
  • 60ml kokosriekstu eļļas
  • 350g zīda tofu
  • 4 ēdamkarotes izsijāta pūdercukura
  • 2 tējkarotes citrona sulas
  • 200ml augu piena
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • šķipsna jūras sāls

Pagatavošana:

  • Veido pamatni: Oreo sasmalcina rupjos gabaliņos virtuves kombainā. Ieber bļodā, pievieno izkausēto sviestu un izmaisa. Kūkas formas pamatnē liek Oreo masu un izlīdzina, to sapresējot. Liek atdzesēties uz 30 minūtēm.
  • Ūdens peldē izkausē šokolādi un kokosriekstu eļļu, bieži maisot.
  • Kamēr kausējas šokolāde, zīda tofu, pūdercukuru, citrona sulu, augu pienu un kakao pulveri liek ātrgaitas blenderī un maļ, līdz izveidojas vienmērīga masa. Pievieno kausētās šokolādes masu un atkal sablenderē.
  • Sablenderēto pildījuma masu lej uz saplacinātās Oreo pamatnes un ļauj tai sastingt un atpūsties 3 stundas.
  • Pirms pasniegšanas kūku pārkaisa ar šķipsnu jūras sāls.

Recepte no: http://olivemagazine.com

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti