Lietotas mēbeles – jaunākais trends mājokļa iekārtošanā

Pēdējo gadu laikā arvien vairāk cilvēku pievēršas minimālistiskam vai “zero waste” bezatkritumu dzīvesveidam un savu ikdienu veido pēc principa - mazāk, bet kvalitatīvāk.

 Iegādājoties lietotas preces netiek atbalstīta ražošanas kultūra un tiek samazināts atkritumu daudzums

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iegādājoties lietotas preces netiek atbalstīta ražošanas kultūra un tiek samazināts atkritumu daudzums

Ja pirms neilga laika aizdomajās par to, kas tad īsti notiek ar produktu iepakojumu pēc tā izlietošanas un to, ka tas neietekmē pašas preces kvalitāti un vērtību, tad pašlaik domas aizceļo jau līdz lielākam jautājumam – vai tiešam ir jāražo tik daudz jaunu preču, kas mums nebūt nav nepieciešamas? 

Lai gan mūsdienās ir salīdzinoši viegli iekrist masveida ražotāja rokās un kliedzošajos piedāvājumos ar aicinājumu pirkt jaunas mēbeles, pateicoties informācijas pieejamībai, ikviens var veikt izpēti un salikt “par” un “pret”.  Daudzi acīmredzot savu mājasdarbu ir izdarījuši, tāpēc arī ir vērojama pieaugošā popularitāte pēc otrreizējas lietošanas precēm un arī, protams - lietotām mēbelēm.

Mēs, Veikals-noliktava Labas Preces, aicinām no vārdiem “lietotas mēbeles” nebaidīties, jo tās visbiežāk ir mazlietotas, dažāda dizaina mēbeles ar savu stāstu un pārbaudītu kvalitāti.  Ozolkoka galdi, 60. gadu kumodes un antīki dīvāni - tās ir īpašas un unikālas interjera dizaina pērles, kas mājoklī ienesīs vēlamo noskaņu. Samērā augstas kvalitātes preces, kuru iegāde būs draudzīga gan videi, gan maciņam, turklāt tās ir gana stilīgas un dod tev iespēju radīt savu unikālo interjera iekārtojumu.  

Protams, izvēle ir katra paša rokās, bet nevarējām nepadalīties ar, mūsuprāt, galvenajiem ieguvumiem:
Pirmkārt, tā būs videi draudzīga izvēle, jo atkārtoti iegādājoties kādu preci netiek tērēti resursi jaunas preces ražošanai un neveidojas pieprasījums pēc tā. Iegādājoties lietotas preces netiek atbalstīta ražošanas kultūra un tiek samazināts atkritumu daudzums. Tiek pagarināts preces dzīves ilgums, jo tā netiek izmesta vai pamesta novārtā, bet turpina savu dzīvi kāda cita cilvēka mājoklī. Kā arī, tās ir bez iepakojuma, tāpēc nerada liekus atkritumus. Bieži vien masveidā ražotās mēbeles tiek veidotas tā, lai kalpotu vien dažus gadus, kā arī to ražošanā tiek izmantotas dažādas ķimikālijas un līmes, kas atrodoties tavās mājās izgaro un vēlāk tiek ieelpotas. Kas arī ir viena no būtiskākajām atšķirībām materiālu un sajūtu ziņā, jo iegādājoties lietotas mēbeles tās ne tikai kalpos daudz ilgāk, bet arī nepiesārņos tavu dzīvojamo telpu.

Otrkārt, pērkot lietotas mēbeles vari nepārmaksāt par labām precēm un ietaupīt līdzekļus, kas savukārt veicina nepieķeršanos mantām. Ikviens no mums savā dzīvē ir iegādājies kaut ko ļoti dārgu un pēc tam, neskatoties ka prece vairs nav nepieciešama, ir bijis grūti atbrīvoties no tās. Nav noslēpums, ka nopērkot šādas preces visbiežāk arī rodas šī pieķeršanās sajūta, tāpēc iegādājoties lietotas mēbeles tev nebūs vainas apziņa par pirkumu, jo tā būs prātīgi iztērēta nauda par kvalitatīvu preci. Turklāt pēc gadiem, pārdodot šo mēbeli, tās vērtība nemazināsies un būs iespējams nodot citam saimniekam par nedaudz vai pat tādu pašu cenu.

Treškārt, tu esi pats sava unikālā mājokļa stila un interjera dizaina veidotājs! Lietotās mēbeles bieži vien ir tikai vienā eksemplārā, tām ir savs stāsts un vēsture, kas piešķir telpai autentiskumu un oriģinalitāti. Tā kā lietotas mēbeles ir veidotas no dabīgiem materiāliem kā – ozolkoks, priede u.c., tad nav jābaidās tās restaurēt un atjaunot, pārveidojot savā stilā, lai vairāk iekļautos mājokļa kopējā tēlā. 

Sava mājokļa iekārtošana ar lietotām mēbelēm un interjera priekšmetiem iespējams liksies laikietilpīgāka un sarežģītāka, taču gandarījums būs daudz lielāks un telpa iegūs īpašu raksturu. Mūsuprāt, cilvēku pievēršanās dabai draudzīgākam dzīves stilam un vēlme mazināt klimata pārmaiņas tikai pastiprinās interesi par lietotām precēm un nākotnē tās paliks tikai populārākas. 

Ja jūti mazuma piegaršu savā mājoklī, tad droši nāc ciemos uz Veikalu-noliktavu Labas Preces, Puškina ielā 25, Rīga un atradīsim tev kāroto kopā.