Kanēļa bumbieri ziemai

 03. augusts 2020 10:15 Recepte

Izmēģini gardu konservētu bumbieru recepti ar citronu, vaniļu un kanēļa standziņu!



Bumbieru konservēšana nav tik ierasta, bet noteikti ir vērts mēģināt!


Porciju skaits – 4

Sastāvdaļas 
1 kg bumbieri
1 gab. kanēļkoka miza
1 tējk. vaniļas cukurs
1 gab. citrons
300 g cukurs
500 ml ūdens

 

Pagatavošana
1. Katliņā uzvāra sīrupu ar cukuru, uz pusēm pārgrieztu citronu, vaniļas cukuru un kanēļkoka mizu. 
2. Bumbierus nomizo, izņem sēklas un sagriež 4 vai 6 daļās, liek sīrupā un vāra 6-8 minūtes, līdz bumbieri, pamazām kļūst it kā caurspīdīgi.
3. Izņem citronu un pārējo pilda rūpīgi iztīrītās burkās, aizvāko. 
4. Ja bumbierus paredzēts glabāt kopā ar citiem ziemas krājumiem, tad burkas nepieciešams pasterizēt.


Publicēts sadarbībā ar Santa Maria.




0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas