Atjaunojošas maskas dažādiem ādas tipiem

Iesaka dabīgās skaistumkopšanas un SPA speciāliste, kosmētiķe juta Gedroviča.

Produkti no dārza noder arī skaistumkopšanā.

FOTO: Shutterstock.com

Produkti no dārza noder arī skaistumkopšanā.

Sausai ādai: sarīvē 2 burkānus, samaisi ar olas dzeltenumu un klāj uz sejas, kakla un dekoltē ādas. Turi 20 minūtes, nomazgā remdenā ūdenī. Atkārto 1 līdz 2 reizes nedēļā. Burkānu vietā der arī gurķis, kabacis, tomāts u.c. Tīrāka versija: samaisi burkānu sulu ar vienu ēdamkaroti salda krējuma, piesūcini ar to marli vai audekla drāniņu un liec uz sejas kā aplikāciju.

 

Taukainai ādai: sīki sarīvētu gurķi sajauc ar olas baltumu un zied uz sejas ādas. Turi, kamēr tas sāk sakalst un tad žigli nomazgā vēsā ūdenī. Uz sejas, kakla un dekoltē vari uzlikt tomātu, gurķu, kabaču šķēles, saspaidītas avenes, jāņogas vai citas ogas. Paturi 15 minūtes. Uzlabo sejas krāsu, savelk poras.

 

Normālai ādai: 2-3 ēdamkarotes saspaidītu ogu vai sīki sarīvētu dārzeņu/ zaļumu samaisi ar vienu ēdamkaroti salda krējuma. Klāj uz sejas, kakla un dekoltē ādas uz 15-20 minūtēm. Nomazgā remdenā ūdenī.

 

Visiem ādas tipiem: sīki sasmalcinātas pētersīļu lapas samaisi ar 2 ēdamkarotēm biezpiena un klāj uz sejas, kakla un dekoltē ādas. Pēc 20 minūtēm nomazgā remdenā ūdenī. Maska piesātina ādu ar mikroelementiem, C vitamīnu un pienskābi. Atsvaidzina jebkura tipa ādu, īpaši noderīga savītušai un izteikti pigmentētai ādai.

Reklāma
Reklāma

 

 

IETEIKUMS:

ja nav svaigu ogu un zaļumu, ideāls līdzeklis ir alvejas mīkstums un sula.

 

Avots: žurnāls “100 labi padomi”, 2011/07

Saistītie raksti