COVID - 19 dēļ aicina vērtēt braucienu nepieciešamību vēl uz 21 valsti

Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" dēļ ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) aicina Latvijas iedzīvotājus izvērtēt braucienu nepieciešamību vēl uz 21 valsti.

Itālija šobrīd ir slēgta tūristiem un iebraucējiem

FOTO: Shutterstock.com

Itālija šobrīd ir slēgta tūristiem un iebraucējiem

Rinkēvičs sociālajos tīklos norāda, ka "Covid-19" dēļ būtu nepieciešams vērtēt braucienu nepieciešamību arī uz ASV, Austrāliju, Austriju, Bahreinu, Beļģiju, Ēģipti, Franciju, Grieķiju, Irāku, Islandi, Kanādu, Kuveitu, Lielbritāniju, Malaiziju, Nīderlandi, Norvēģiju, Spāniju, Šveici, Taizemi, Vāciju un Zviedriju.

Jau iepriekš Latvijas valsts bija aicinājusi iedzīvotājus neapmeklēt Ķīnu, Dienvidkoreju, Japānu, Singapūru, Irānu un Itāliju.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien pēc Krīzes vadības padomes sēdes skaidroja, ka jau līdz šim minētās sešas valstis ir "sarkanajā sarakstā", kurp doties noteikti nevajadzētu, bet pārējās savukārt ir tādas, kurp braucienu lietderību būtu nepieciešams izvērtēt.

Premjers aicināja cilvēkus domāt atbildīgi, gaidāmajās skolēnu brīvdienās nedoties uz valstīm, kuras nosauktas kā riska zona, un nesagādāt neērtības saviem līdzcilvēkiem. "Aicinātu vecākiem atbildīgi domāt par saviem bērniem un neērtībām, jo varētu izraisīt došanās uz šim valstīm," sacīja Kariņš.

Reklāma
Reklāma

Premjers uzsvēra, ka cilvēkiem, atgriežoties no ceļojumiem, būtu vismaz divas nedēļas jāpavada karantīnā mājās un jāseko līdzi savai veselībai.

Tā vietā viņš iesaka ceļot pa Latviju. 

Saistītie raksti